Săptămîna trecută, o Delegație a Consiliului raional Hîncești condusă de domnul Iurie Levinschi, Președintele Raionului Hîncești, și din care au făcut parte doamnele Valentina Tonu, Șef Direcția Învățămînt, Galina Erhan, șef Direcția Generală Finanțe, Elena Nichifor, șef, Direcția Economie și Cooperare Transfrontalieră și domnul Ion Tulbu, șef Direcția Cultură și Turism, a efectuat o vizita la Consiliul Județean Cluj.
Delegația Consiliului Raional Hincesti a fost întâmpinată și salutată de către omologii din Cluj, vicepreședinții Consiliului Județean Cluj, domnii Marius Mînzat și Vákár István.
Scopul vizitei l-a constituit prezentarea mersului proiectelor finanțate de către Consiliul Județean Cluj: „Crearea Centrului de excelență în domeniul educației în Raionul Hîncești, Raionul Hîncești, Republica Moldova” și ”Construcția Laboratorului clinic anatomo-patomorfologic al Spitalului Raional Hîncești, Raionul Hîncești, Republica Moldova”. Totodată, au fost discutate și alte posibile inițiative de cooperare, inițiere a unor noi proiecte și oportunități de aprofundare a relațiilor de colaborare, consolidare a parteneriatului deja existent.
De asemenea, delegația hînceșteană, la invitația Școlii de Arte Cluj, a participat la Spectacolul omagial dedicat Zilei Naționale a României: „Moldova, Muntenia, Transilvania“, organizat împreună cu Şcoala Populară de Arte şi Meserii, Bacău şi Şcoala Populară de Arte şi Meserii „Vespasian Lungu”, Brăila, ambele participante pentru prima oară la un eveniment cultural de o semnificație deosebită la Cluj-Napoca. Consiliul Raional Hîncești a primit o invitație oficială din partea Școlii de Arte Cluj pentru participarea Școlii de Arte din mun. Hîncești la ediția din anul viitor a acestui eveniment consacrat Zilei Naționale a României, fapt pentru care Președintele raionului a dat asigurări că instituția menționată din mun. Hîncești va da curs prezentei invitații cu multă plăcere și mîndrie.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here