Consiliul Raional Hîncești a organizat și desfățurat în data de 18 decembrie 2023, în satul Ciuciuleni, 2 evenimente-conexe în cadrul Proiectului transfrontalier „Pe urmele lui Ștefan cel Mare” (implementat și finanțat sub auspiciile Programului Operațional Comun „România-Republica Moldova 2014-2020”.

La început, a avut loc Inaugurarea Muzeului de Istorie și Etnografie din s. Ciuciuleni (obiect reabilitat de Consiliul Raional Hîncești, în calitate de Beneficiar 1, cu suport financiar european). Această misiune festivă a revenit vicepreședintelui raionului Hîncești, dl Ion BUNDUCHI, reprezentant și manager de proiect din partea Consiliului Județean Vaslui, România, dna Cristina VASILIU, și dnei Larisa VLAS, șef-intermimar al Direcției Cultură și Turism Hîncești.

Festivitatea a continuat cu cuvintele de salut și mesajele de felicitare ale următorilor oficiali: dl Ion BUNDUCHI, dl Gheorghe GRIGORAȘ – primarul s. Ciuciuleni, dna Cristina VASILIU, dna Larisa VLAS, dna Anca-Iuliana IORDACHI – manager proiect al Beneficiarului 2 – Muzeul Județean „Ștefan cel Mare” din mun. Vaslui, și dl Romică BRUNCHI – manager de proiect Beneficiar 3.

Iar după un frumos moment artistic, susținut de copiii din ansamblul de fluieriști locali, întreaga asistență a trecut în Sala „Stefan cel Mare” a Muzeului, unde s-a desfășurat Conferința de Încheiere a Proiectului pe partea moldavă, unde au fost prezentate rezultatele și livrabilele oferite beneficiarilor; au fost relevate intențiile de colaborare și  activitățile viitoare ce și le propun partenerii în în vederea asigurării durabilității proiectului. Prezentările și mesajele au aparținut dnelor Elena NICHIFOR, manager proiect B1, Cristina VASILIU, dlui Petru MIHĂILĂ – directorul Muzeului, și dnei Maria BEZER, care a stat la baza întemeierii acestui lăcaș cultural.

  Ciuciuleni, 18.12.2023

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here