Dintre toate anotimpurile nici unul nu întrece în frumusețe și bogăție Toamna.

În acest context, pentru a slăvi truda pământului rodnic moldovenesc, astăzi, 23 octombrie, Consiliu Raional Hîncești, sub patronatul Președintelui raionului, a organizat un eveniment de avengură cu genericul ,, Toamna Aurie 2022 ” pe teritoriul complexului istorico-arhitectural ,, Manuc-Bey ”.

Astfel, astăzi, pe teritoriul conacului s-a creat o adevărată poveste tomnatică.

Sărbătoarea Toamnei a avut menirea de a aduce mulțumiri tuturor oamenilor din cadrul raionului care au muncit din greu pentru a obține frumoasă și înmiresmata roadă.

Astfel, la eveniment au fost prezenți majoritatea producătorilor, agricultorilor și viticultorilor din raion care au venit cu bogăția proprie – Roada Proaspătă 2022.

Struguri mustoși, pere suculente, mere mirositoare, nuci și multe alte delicii gastronomice tradiționale au încărcat tarabele de pe teritoriul conacului.

La eveniment a fost prezent Președintele raionului, dl Iurie LEVINSCHI, însoțit de vicepreședinții raionali, dna Lilia TĂNASE, dl Anatolie LOGHIN, dar și de funcționarii Aparatului Președintelui.

Conducerea raională a mulțumit tuturor celor care au contribuit prin munca zilnică realizată în câmp la organizarea cu succes a evenimentului în cauză și le-a dorit tuturor multă putere, sănătate, perseverență asiduă și satisfacție pentru munca migăloasă care o realizează.

Totodată, la eveniment au fost prezenți și înalți oaspeți, parteneri și prieteni români, dar și naționali cu care Consiliul raional Hîncești are încheiate mai multe proiecte, acorduri de colaborare, dar și de înfrățire.

Astfel o delegație de consilieri din cadrul Consiliul Județean Iași și Județul Neamț, România, dl Vladimir BOLEA, Ministrul Agriculturii și Industrie Alimentare a Republicii Moldova, bașcanul UTA Găgăuzia, dna Irina VLAH, reprezentantul Guvernului în teritoriu, dl Veaceslav URSU, deputații Valentina MANIC și Iurie PĂSAT au avut ocazia de a savura paleta coloristică și gustativă a Toamnei din raionul Hîncești și de a admira cultură și tradiția moldovenească.

Oaspeții au mulțumit conducerii pentru oferirea posibilității de a se afla la un eveniment așa de multicolor și gustos. Dumnealor au reiterat în nenumărate rânduri despre splendoarea neamului nostru și despre specificul național fermecător pe care îl slăvim cu mândrie. S-au bucurat să vadă mâine muncite, dar cu fețe luminate de zâmbet. Oameni de omenie cu inimă mare și suflet curat care au adus din abundență la Festival mirosul gutuilor duci amărui și al legumelor de sezon.

Consilierii raionali, care la fel au fost prezenți la festivitate, dl Vasile GAJIU, dl Vasile MORARU, dl Vasile COLȚA, dl Valeriu BOBROV au venit și dumnealor cu mesaj de mulțumire în adresa celor care au grijă că noi toți să avem pâine pe masă și le-au urat întregii prezențe doar sănătate și pace.

Direcția Agricultură și Alimentație din subordinea Consiliului raional, ghidată de către vicepreședintele pe agricultură, dl Anatolie LOGHIN, a mulțumit tuturor celor implicați în organizare și au remarcat reușita desfășurării Festivalului.

Totodată, festivitatea a fost un prilej minunat pentru majoritatea Primăriilor din componența raionului, reprezentate la eveniment de către Primar și o delegație locală de a-și promova cultura gastronomică și cea agricolă în fața celor prezenți.

Foișoare bogat de frumoase și savuroase au fost încărcate și de către producătorii locali uniți prin brend-ul

,, Produs de Hîncești ” care au venit cu delicii și articole hand-made alese.

Evident că organizatorii s-au gândit și la delectarea auditivă a celor prezenți, astfel, spiritul înflăcărat moldovenesc a fost întreținut de către mulți interpreți autohtoni, dar și de talentata dna Lenuța GHEORGHIȚĂ. Toți au cântat live muzică tematică de sărbătoare care au încins roata horelor moldovenești.

Deasemenea, Festivalul a fost încununat de premierea prezenței la mai multe categorii.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here