Luni, 20 septembrie, s-a desfăşurat şedinţa operativă cu participarea conducerii Raionului Hînceşti,  managerii Instituţiilor din subordinea Consiliului, șefii de Direcții, Secţii ale Consiliului raional Hînceşti și funcționari publici, Aparatul Președintelui.

Preşedintele raionului, dl Iurie LEVINSCHI, a salutat actorii implicaţi în cadrul   şedinţei și a comunicat despre faptul că săptămâna precedentă, la data de 17.03.2021  s-a desfăşurat Şedinţa ordinară a Consiliului raional având incluse în ordinea de zi 18 chestiuni. Alături au fost  prezenţi Vicepreşedinţii raionului, dna Lilia TĂNASE şi dl Dumitru CORNEI  care  au comunicat despre activităţile cele mai importante ce au fost implementate în săptămâna precedentă, dar şi despre evenimentele ce urmează să se petreacă în săptămâna curentă.

Dna Lilia TĂNASE a vorbit despre procesul de infectare cu virusul COVID -19 la nivel de ţară, astfel, au fost confirmaţi pozitiv – 45931 cazuri, se observă o tendinţă de creştere a numărului de infectaţi cu o rată de circa 42 %. Din numarul pacienților infectați, 85 pacienți sunt internați în stare gravă, 10 pacienți sunt conectați la respirație asistată, au fost înregistrate 9 cazuri de deces. În ultimele 24 de ore sunt confirmaţi pozitiv 484 persoane, dintre care 433 sunt nevaccinate, au fost efectuate 3983 teste.

Dl Dumitru CORNEI, vicepreşedintele  raionului, a relatat despre  monitoringul agricol privind desfășurarea lucrărilor de colectare a culturilor de toamnă în raionul Hînceşti, despre procesul de cules a strugurilor şi despre  Fabricile care acumulează şi pregătesc deja materia primă.

Dna Carolina COŞLEŢ, Director-interimar, Centrul de Sănătate Hînceşti, s-a expus la capitolul răspândirii infecţiei COVID -19, astfel, au fost confirmate, săptămâna precedentă, 149 cazuri de infectare, dintre care 15 sunt copii, 96 se află  cu tratament la domiciliu. Pe parcursul săptămânei precedente au fost administrate 537 vacine.

Dl Petru CIUBOTARU, şef, Spitalul Raional Hînceşti a relatat faptul că, la moment, sunt internaţi 108 pecienţi, din care 10 pacienți sunt internați în Secția Reanimare. Persoanele internate  sunt locuitori ai raionului Hînceşti, dar şi din raioanele din vecinatate.

Dna Valentina TONU, la acelaşi capitol, a relatat că au fost  identificate 15 cazuri de infectare a elevilor din Instituţiile de Învăţământ din  raion, 3 cazuri în rândul cadrelor didactice și un caz în rândul angajaților non dicactici. 379 elevi vor continua desfăşurarea procesului educaţional în regim on-line.

Şefii de Direcţii, Secţii, funcţionari publici, prezenţi la şedinţa de astăzi, la fel,  au raportat activităţile îndeplinite săptămâna precedentă şi au prezentat, succint, obiectivele propuse spre îndeplinire în săptămâna ce urmează.

 

Secția Administrație Publică, Probleme de Secretariat și Protocol

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here