La data de 12 octombrie 2020 s-a petrecut ședința operativă cu șefii de direcții/secții și funcționarii aparatului președintelui.
Dl Iurie LEVINSCHI, președintele raionului, a relatat despre activitățile importante din săptămâna trecută: situația epidemiologică din raion; ședința tradițională cu primarii localităților din raion; deplasare în teritoriu în zonele afectate de ploi; vizite de lucru la obiectele în construcții și drumurile în reparație.
Dna Valentina TONU, șef, Direcția Învățământ Hîncești, a vorbit despre problemele actuale: monitorizarea zilnică a situației în ce privește răspândirea Covid – 19 în instituțiile de învățământ; redeschiderea instituțiilor preșcolare; alimentația copiilor; școlarizarea copiilor, care nu sunt vaccinați.
Dna Tamara CĂLUGĂRU, șef DASPF a informat despre cele mai actuale probleme ce vizează protejarea persoanelor socialment-vulnerabile: acordarea ajutorului social și pentru perioada rece a anului; monitorizarea activității tuturor serviciilor din sistem.
Dna Galina ERHAN, șef DGF a raportat despre începerea procesului de elaborare a proiectului de buget pentru an. 2021; pregătirea Notelor informative; achitarea salariilor și efectuarea finanțărilor.
Dna Natalia SAHAROV, șef CS Hîncești a comunicat despre situația epidemiologică la zi din raion privind răspândirea virusului de tip nou COVID-2019, atenționând asupra intensificării măsurilor de prevenire, protejare și combatere.
Șefii direcțiilor și secțiilor: economie și cooperare transfrontalieră, cultură, agricultură și alimentație, arhitectul-șef al raionului au informat despre activitățile din săptămâna trecută și au trasat obiectivele pentru săptămâna curentă.
În ședință au fost puse în discuție și alte chestiuni și probleme importante, indispensabile în activitatea de zi cu zi a direcțiilor și secțiilor Consiliului raional.

Secția Administrație Publică, Probleme de Secretariat și Protocol

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here