De remarcat că a devenit deja o tradiție nobilă ca în fiecare an, la 2 martie, eroii căzuți pe câmpul de luptă pentru independența și suveranitatea Republicii Moldova să fie comemorați de către Consiliul raional Hîncești.

„Ziua Memoriei” a început cu un program de comemorare, la care au participat  Consiliul raional Hînceşti, reprezentat de vicepreședinţii raionului  dl VLAS Constantin, dl CORNEI Dumitru, deputatul în Parlamentul Republicii Moldova dl ZAGORODNÎII Anatolie, reprezentantul Guvernului în teritoriu dl MEREUȚĂ Ion, viceprimarii mun.Hînceşti, dna TOFILAT Anadela şi dna BURUIANĂ Zinaida, conducerea Inspectoratului General al Poliției Hînceşti dl LUCA Lilian, colaboratori ai INP Hînceşti, serviciile descentralizate şi desconcentrate, veterani ai războiului şi cetăţeni.

Mitingul solemn s-a desfășurat în  Piaţa Suveranităţii  din mun.Hînceşti Cei prezenţi la miting au comemorat eroii căzuţi în Conflictul armat de pe Nistru, au cinstit cu recunoştinţă eroii care au apărat Patria şi au supraveţuit în acea luptă. Marşul memoriei s-a finalizat cu depunerea de flori la Complexul Memorial.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here