Acum 29 ani în urmă, după aproape un deceniu de război, contingentul limitat al trupelor Armatei Sovietice a fost retras din Republica Afghanistan. Anual evenimentul dat este marcat de veteranii războiului  statul islamic şi de către autorităţile publice centrale şi locale.

În raionul Hînceşti comemorarea celor căzuţi în războiul din Afghanistan a avut loc vineri, 16 februarie, la complexul memorial din municipiul Hînceşti.

La eveniment au participat veteranii războiului, reprezentanţii autorităţilor publice locale, colectivele serviciilor descentralizate şi serviciilor publice desconcentrate. Mitingul solemn a fost deschis prin ţinerea unui minut de reculegere în memoria celor care nu s-au întors de pe câmpul de luptă, după care au urmat cuvântările oficialităţilor.

Fiind prezenţi la eveniment, vicepreşedintele raionului Hînceşti, dna Vera PATRAŞCU,  primarul municipiului  Hînceşti, dl Alexandru BOTNARI, deputatul în Parlamentul RM, dl Anatolie ZAGORODNÎI şi preşedintele Asociaţiei ostaşilor participanţi la acţiunile de luptă din Afghanistan, dl Victor RAŞCU,  au exprimat gratitudinea, respectul şi aprecierea pentru veteranii acelui război şi i-au îndemnat pe cei prezenţi să nu dea uitării faptele de vitejie ale conaţionalilor, să trăiască în pace și fraternitate, să cultive tinerilor calități precum curajul și devotamentul,  patriotismul şi abnegaţia.

După sfârşitul mitingului, veteranii  au participat la un prânz ostăşesc pentru comemorarea celor căzuţi   în războiul din Afghanistan, organizat de Consiliul Raional Hînceşti în colaborare cu cantina socială din mun.Hînceşti.

 

 Secţia Administraţie Publică, Probleme de Secretariat şi Protocol

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here