Cel de-al doilea val al deportărilor este o rană deschisă și astăzi…

Pe parcursul unui întreg deceniu, din 1941 și până în 1951, au fost deportați toți cei incomozi pentru regimul sovietic prin mentalitate, nivel de trai și prin idealurile de care erau călăuziți. Acestora li se spunea gospodarii localităților.
Întru comemorarea victimelor regimului stalinist şi păstrarea în conştiinţa publică a paginilor tragice din istoria Republicii Moldova, ce ţin de represiunile şi exterminările în masă ale oamenilor în perioada deportărilor, precum şi în scopul educării tinerei generaţii în spiritul libertăţii, democraţiei şi al respectului pentru personalitatea umană, anual, la data de 6 iulie este marcată Ziua comemorării victimelor regimului stalinist.
În acest context, marți, 6 iulie 2021, la Memorialul victimelor regimului stalinist din mun.Hînceşti, a avut loc ceremonia de depunere de flori în memoria cetăţenilor din raionul Hînceşti, organizat de către Consiliul Raional.
Pentru a cinsti memoria persoanelor, care au suferit în urma deportărilor, a nu da uitării trecutul dl Iurie LEVINSCHI, președintele raionului Hîncești, a amintit prezenței despre anii de calvar prin care au trecut concetățenii noștri, apoi împreună cu dl Alexandru BOTNARI, primarul municipiului Hîncești, angajați ai Consiliului raional, angajați ai primăriei, consilieri locali și cetățeni ai municipiului au depus flori în semn de recunoștință. La manifestație a venit cu un mesaj și dl. Constantin MITACHI, fost deportat care a depănat aminiri pline de durere și compasiune.

Secţia Administraţie Publică, Probleme de Secretariat şi Protocol

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here