Pe parcursul unui întreg deceniu, din 1941 și până în 1951, au fost deportați toți cei incomozi pentru regimul sovietic prin mentalitate, nivel de trai și prin idealurile de care erau călăuziți. Acestora li se spunea gospodarii localităților.
Întru comemorarea victimelor regimului stalinist şi păstrarea în conştiinţa publică a paginilor tragice din istoria Republicii Moldova, ce ţin de represiunile şi exterminările în masă ale oamenilor în perioada deportărilor, precum şi în scopul educării tinerei generaţii în spiritul libertăţii, democraţiei şi al respectului pentru personalitatea umană, anual, la data de 6 iulie este marcată Ziua comemorării victimelor regimului stalinist.
În acest context, luni, 6 iulie 2020, la Memorialul victimelor regimului stalinist din mun.Hînceşti, a avut loc ceremonia de depunere de flori în memoria cetăţenilor din raionul Hînceşti, organizat de către Consiliul Raional.
Pentru a cinsti memoria persoanelor, care au suferit în urma deportărilor, a nu da uitării trecutul dl Ion MEREUȚĂ, reprezentantul Guvernului în teritoriu, dl Iurie LEVINSCHI, președintele raionului Hîncești, dl Vasile SECU, vicepreședinte al raionului, colaboratorii Consiliului raional,consilieri raionali, dl Alexandru BOTNARI, primarul municipiului Hîncești, Eugenia PLĂCINTĂ, viceprimar, angajați ai primăriei, consilieri locali și cetățeni ai municipiului au depus flori în semn de recunoștință.
Cel de-al doilea val al deportărilor este o rană deschisă și astăzi…

Secţia Administraţie Publică, Probleme de Secretariat şi Protocol

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here