La data de 04 noiembrie 2019, dl Anatolie CHETRARU, Preşedintele raionului Hînceşti, a petrecut şedinţa operativă cu şefii de direcţii, secţii şi funcţionarii aparatului preşedintelui.
În debutul şedinţei, dl Anatolie CHETRARU a pus în discuţie subiectul referitor la cazurile identificate în grădiniţele din raionul Hînceşti, privind peştele infestat. În acest context, dl preşedinte a solicitat dnei Vera PATRAŞCU, vicepreşedintele raionului Hînceşti, să convoace o şedinţă de lucru cu reprezentanţii ANSA, Centrul de Sănătate Publică, Direcţia Învăţământ, Inspectoratul de Poliţie, pentru a face claritate la acest subiect ca să nu ajungem la situaţii de risc în instituţii.
Dl Dumitru CORNEI, vicepreşedintele raionului, a informat despre monitorizarea lucrărilor agricole la recoltarea porumbului, despre semănatul de toamă.
Vicepreşedintele raionului, dna Vera PATRAŞCU, a enunţat că săptămâna trecută a participat la 2 şedinţe: Comisia de cazare a beneficiarilor în Azilul din Lăpuşna, Comisia de acordare a Suportului Monetar. De asemenea, dna PATRAŞCU, a menţionat că săptămâna aceasta o să convoace şedinţa cu reprezentanţii instituţiilor de resort pentru a stabili măsurile concrete în vederea soluţionării problemelei cu referire la peştele infestat.
Dna Tamara CĂLUGĂRU, şef Direcţia ASPF, a informat că marţi, 05.11.2019 va avea loc întâlnirea cu reprezentanţii AO „Concordia” pentru a soluţiona divergenţele din Regulamentul Azilului de bătrâni din com. Lăpuşna.
Dna Galina ERHAN, şef DGF, a vorbit despre efectuarea finanţărilor la salarizare şi despre verificarea rapoartelor financiare a APL de nivelul I şi II.
Dna Maria RAŞCU, şef Secţia CGC şi D, a anunţat că a făcut o vizită de lucru împreună cu un specialist din mun. Chişinău la Muzeul etnografic din s. Ciuciuleni şi la Moara cu aburi din com. Mereşeni în scopul elaborării studiilor de fezabilitate.
Şeful Direcţiei Agricultură şi Alimentaţie, dl Ion SÎRBU, a informat că se pregătesc pentru participarea la Festivalul de ovine şi caprine „ Laie Bucălaie”, care va avea loc în or. Cimişlia, în perioada 8-10 noiembrie curent.
Dl Sergiu PASCAL, jurist în aparatul preşedintelui, a anunţat că miercuri, 06.11.2019, ora 10.00, în Sala mare de şedinţe ”Constantin Stere” a Consiliului Raional Hînceşti, va avea loc întrunirea cu Secretarul de Stat al Ministerului Afacerilor Interne, dl Ianuş ERHAN.

Secţia Administraţie Publică, Probleme de Secretariat şi Protocol

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here