La data de 03 iunie 2019, dl  Anatolie CHETRARU, Președintele  raionului Hîncești, a petrecut ședința operativă cu șefii de direcții și secții a Consiliului Raional.

În ședință s-au pus în discuție evenimentele importante, care au  avut loc săptămâna trecută:  cum s-au  petrecut sărbătoarea Ziua Internațională a Copilului la Conacul Manuc Bey și Festivalul-concurs ”Folclorul copiilor” în s. Pașcani, la care au participat 10 colective din țară; participarea persoanelor publice la careul solemn ”Ultimul Sunet” – 31 mai 2019  și pregătirea materialelor necesare și a proiectelor de decizii  pentru ședința extraordinară a CR.

Deasemenea, dna Galina ERHAN, șef Direcția Generală Finanțe, a anunțat despre participarea la o ședință de lucru la Ministerul Finanțelor cu privire la  implementarea Legii nr. 270 privind salarizarea bugetarilor. S-a propus tuturor direcțiilor de a face o analiză amplă pentru optimizarea cheltuielilor financiare curente, cu excepția  reparației blocurilor instituțiilor  medicale Spitalul Raional Hîncești și Spitalul Cărpineni.

Dna Valentina TONU, șef Direcția Învățământ, a anunțat despre începerea perioadei de examene în gimnazii și despre petrecerea licitației de procurare a foilor de odihnă pentru sezonul estival.

În continuare s-a indicat Direcției Agricultură și Alimentație, în colaborare cu Direcția Situații Excepționale Hîncești, să monitorizeze și să identifice problemele parvenite în urma ploilor abundente în localitățile raionului.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here