În 1992 Organizatia Natiunilor Unite a proclamat 3 decembrie drept Ziua Internationala a Persoanelor cu Dizabilităţi. De atunci, an de an, în întreaga lume este promovat acelaşi mesaj: “Oameni egali – Drepturi egale” în scopul conştientizării faptului că persoanele cu dizabilităţi au aceleaşi drepturi ca toţi ceilalţi.
La 03 decembrie 2019 în mun.Hînceşti, cu aportul Consiliului Raional Hîncesti, a fost petrecută o activitate culturală dedicată Zilei Internationale a Persoanelor cu Dizabilităţi. În Sala Verde a Consiliului raional a fost organizată adunarea festivă a preşedinţilor organizaţiilor locale a persoanelor cu disabilităţi din unităţile administrativ-teritoriale de nivelul I, cu participarea conducerii executive a raionului Hînceşti.
În debutul evenimentului, dna Olesea BRÎNZĂ, vicepreşedintele raionului Hînceşti pe probleme sociale, a venit cu un mesaj de felicitare către cei prezenţi, exemplificând curajul şi voinţa persoanelor cu dizabilităţi.
Mesaje de recunoştinţă şi apeluri de solidaritate cu persoanele cu nevoi speciale au rostit dna Tamara CĂLUGĂRU, şef Direcţia Asistenţă Socială şi Protecţie a Familiei, dna Sofia DAMIAN, șef CTAS şi dl Vasile RUJANSCHI, preşedintele Organizaţiei raionale a invalizilor şi păturilor social-vulnerabile.
Activitatea culturală a finalizat cu o masa de consemnare pentru 150 persoane, finanțată de Consiliul raional, organizată la Cantina Socială.
Secţia Administraţie Publică, Probleme de Secretariat şi Protocol

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here