𝐏𝐫𝐨𝐠𝐫𝐚𝐦𝐮𝐥 𝐒𝐭𝐚𝐫𝐭 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐓𝐢𝐧𝐞𝐫𝐢. Programul are ca obiectiv promovarea antreprenoriatului în rândul generației tinere pentru sprijinirea integrării socio-economice, suport financiar nerambursabil de maximum 70% din suma proiectului investițional, și care poate ajunge până la 200 000 de lei.

Mai multe detalii despre program accesati linkul: https://www.oda.md/ro/starttineri

Programul de Susținere a Antreprenoriatului Feminin are drept scop stimularea și promovarea afacerilor administrate de către femei.

  • 𝐏𝐫𝐨𝐠𝐫𝐚𝐦𝐮𝐥 𝐝𝐞 𝐒𝐮𝐬𝐭̦𝐢𝐧𝐞𝐫𝐞 𝐚 𝐀𝐧𝐭𝐫𝐞𝐩𝐫𝐞𝐧𝐨𝐫𝐢𝐚𝐭𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐅𝐞𝐦𝐢𝐧𝐢𝐧, cu suport financiar nerambursabil pentru antreprenoarele debutante, de maximum 80% din suma proiectului investițional, și care poate ajunge până la 200 000 de lei.
  • 𝐏𝐫𝐨𝐠𝐫𝐚𝐦𝐮𝐥 𝐝𝐞 𝐒𝐮𝐬𝐭̦𝐢𝐧𝐞𝐫𝐞 𝐚 𝐀𝐧𝐭𝐫𝐞𝐩𝐫𝐞𝐧𝐨𝐫𝐢𝐚𝐭𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐅𝐞𝐦𝐢𝐧𝐢𝐧, cu suport financiar nerambursabil pentru întreprinderile în dezvoltare, de maximum 80% din suma proiectului investițional, și care poate ajunge până la 600 000 de lei.

Pentru informații suplimentare despre program accesati linkul: https://www.oda.md/ro/granturi/program-antreprenoriat-feminin

Programul de atragere a remitențelor în economie „PARE 1+2”

Programul PARE este destinat lucrătorilor migranţi şi rudelor de gradul I ai acestora, care intenţionează să investească remitenţele în iniţierea sau în dezvoltarea unei afaceri.

  • 𝐏𝐫𝐨𝐠𝐫𝐚𝐦𝐮𝐥 𝐏𝐀𝐑𝐄 𝟏+𝟐, componenta II, cu suport financiar nerambursabil, în baza Regulii 1+1, de maximum 50% din suma proiectului investițional, și care poate ajunge până la 250 000 de lei.
  • 𝐏𝐫𝐨𝐠𝐫𝐚𝐦𝐮𝐥 𝐏𝐀𝐑𝐄 𝟏+𝟐, componenta III -cu suport financiar nerambursabil în baza „Regulii 1+2”, de maximum 70% din suma proiectului investițional, și care poate ajunge până la 500 000 de lei.

Mai multe detalii despre program accesati linkul : https://www.oda.md/ro/granturi/pare

Programul de Ecologizare a Întreprinderilor Mici și Mijlocii are scopul creării condițiilor favorabile și susținerea mediului de afaceri pentru trecerea de la modelul de dezvoltare economică de consum la un model care folosește aplicarea principiilor ecologizării și integrării măsurilor economiei „verzi” în procesele de producere ale diverselor ramuri ale economiei naționale.

Programul de Ecologizare a Întreprinderilor Mici și Mijlocii cu suport financiar nerambursabil de maximum 70% din suma proiectului investițional, și care poate ajunge până la 500 000 de lei.

Pentru informații suplimentare accesati linkul:  https://www.oda.md/ro/granturi/ecoimm

𝐏𝐫𝐨𝐠𝐫𝐚𝐦𝐮𝐥 𝐝𝐞 𝐭𝐫𝐚𝐧𝐬𝐟𝐨𝐫𝐦𝐚𝐫𝐞 𝐝𝐢𝐠𝐢𝐭𝐚𝐥𝐚̆ 𝐚 𝐢̂𝐧𝐭𝐫𝐞𝐩𝐫𝐢𝐧𝐝𝐞𝐫𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐦𝐢𝐜𝐢 𝐬̦𝐢 𝐦𝐢𝐣𝐥𝐨𝐜𝐢𝐢, este finanțat din Bugetul de Stat și de Uniunea Europeană. Resursele financiare se alocă anual prin Legea bugetului de stat și în baza Acordului ODA-UE. Suportul financiar nerambursabil este de maximum 70% din suma proiectului investițional, și care poate ajunge până la 500 000 de lei.

Mai multe detalii despre program accesati linkul: https://www.oda.md/ro/granturi/transformare-digitala-main

𝐏𝐫𝐨𝐠𝐫𝐚𝐦𝐮𝐥 𝐝𝐞 𝐜𝐫𝐞𝐬̦𝐭𝐞𝐫𝐞 𝐚 𝐜𝐨𝐦𝐩𝐞𝐭𝐢𝐭𝐢𝐯𝐢𝐭𝐚̆𝐭̦𝐢𝐢 𝐥𝐚 𝐞𝐱𝐩𝐨𝐫𝐭 𝐬̦𝐢 𝐢𝐧𝐭𝐞𝐫𝐧𝐚𝐭̦𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥𝐢𝐳𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐈̂𝐌𝐌. Programul este destinat întreprinderilor micro, mici și mijlocii care intenţionează să investească în sporirea competitivității și a productivității afacerii pentru ieșirea la export sau extinderea pe piețele externe, precum și internaționalizarea acesteia.

Suma maximă care poate fi accesată în prezent în cadrul programului este de 600 000 lei (sursele Băncii Mondiale).

Pentru informații suplimentare accesati linkul: https://www.oda.md/ro/granturi/internationalizare

Dezvoltarea IMM în domeniul turismului. Programul susține promovarea și facilitarea activităților de turism și antreprenoriat, crearea de noi afaceri, creșterea veniturilor în sectorul turistic și sectoare conexe, înclusiv, promovarea și exportul de produse și servicii turistice specifice Republicii Moldova. Finanțare nerambursabilă în valoare de până la 500 000 MDL, unde grant va fi  70% din suma proiectului investiţional, iar contribuția proprie va fi minim 30%.

Mai multe detalii despre program accesati linkul: https://www.oda.md/ro/granturi/turism

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here