La data de 26 octombrie 2020 s-a petrecut ședința operativă cu șefii de direcții/secții și funcționarii aparatului președintelui.
Dl Iurie LEVINSCHI, președintele raionului, a relatat despre activitățile importante din săptămâna trecută: monitorizarea situației epidemiologice din raion; ședință de lucru cu primarii localităților din preajma mun. Hîncești privind posibilitatea de aprovizionare cu apă potabilă; ședința Grupului de lucru cu privire la proiectele sociale, depuse la ADR; 1) aprovizionarea cu apă a localităților din Lunca Prutului, 2) reparația scării de acces spre Conacul Manuc Bey; ședința de lucru cu reprezentanți ai raionului Nisporeni cu privire la aprovizionarea cu apă din rîul Nîrnova; vizite de lucru la obiectele în construcții și drumurile în reparație; altele.
Dna Galina ERHAN, șef Direcția Generală Finanțe a raportat despre finalizarea proiectului de buget pentru an. 2021, expedierea la Ministerul Finanțelor; primirea și verificarea Rapoartelor financiare pe 9 luni ale an.; executarea problematică a finanțărilor.
Dna Valentina TONU, șef, Direcția Învățământ Hîncești, a vorbit despre problemele actuale: monitorizarea zilnică a situației în ce privește răspândirea Covid – 19 în instituțiile de învățământ; redeschiderea instituțiilor preșcolare; alimentația copiilor și a anunțat că în sistemul educațional a început vacanța.
Dna Tamara CĂLUGĂRU, șef, DASPF a informat despre cele mai actuale probleme ce vizează protejarea persoanelor socialment-vulnerabile: acordarea ajutorului social și pentru perioada rece a anului; monitorizarea activității tuturor serviciilor din sistem; acreditarea unor servicii sociale.
Dna Natalia SAHAROV, șef, CS Hîncești a comunicat despre situația epidemiologică la zi din raion privind răspândirea virusului de tip nou COVID-2019; despre mersul lucrărilor de reparații în unele Centre de Sănătate și Oficii ale Medicilor de Familie; despre acreditarea instituțiilor medicale și aprovizionarea cu agenți termici.
Șefii direcțiilor și secțiilor: Economie și Cooperare Transfrontalieră, Cultură și Turism, Agricultură și Alimentație, Construcții, Gospodărie Comunală și Drumuri au informat despre activitățile din săptămâna trecută și au trasat obiectivele pentru săptămâna curentă.
În ședință au fost puse în discuție și alte chestiuni și probleme importante, indispensabile în activitatea de zi cu zi a direcțiilor și secțiilor Consiliului raional.

Secția Administrație Publică, Probleme de Secretariat și Protocol

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here