Ziua lucrătorului medical și a farmacistului în Republica Moldova se sărbătorește în fiecare an, în a treia duminică a lunii iunie.
Cu acest prilej, vineri, 19 iunie, la Centrul Medicilor de Familie Hîncești și Spitalul Raional Hîncești, Consiliul Raional a organizat, în conformitate cu indicațiile Comisiei Naționale de Sănătate Publică,cu respectarea normelor și cerințelor în timp de pandemie, un eveniment festiv, dedicat lucrătorilor din domeniul sănătății.
La Spitalul Raional Hîncești, evenimentul festiv a fost deschis cu un minut de reculegere în memoria lucrătorilor medicali, care la postul de muncă s-au infectat cu Covid-19 și au plecat în nemurire.
Președintele raionului Hînceşti, dl Iurie LEVINSCHI, Reprezentantul Guvernului în teritoriu, dl Ion MEREUȚĂ, dl Ghenadie BUZA și dl Ștefan GAȚCAN, deputați în Parlamentul Republicii Moldova, dl Igor EREMIA, dna Valentina MANIC, dl Valeriu BOBROV, dl Nicolae ȘTERBEȚ, consilieri raionali, au felicitat lucrătorii medicali și farmaciștii cu ziua profesională, adresându-le cele mai sincere urări de bine, sănătate, bunăstare, pace și liniște sufletească, prosperitate, optimism şi succese în plan profesional şi personal.
Pentru muncă asiduă, responsabilitate, profesionalism, succese deosebite, dăruire de sine, competență în domeniul medicinei, în numele Consiliului Raional Hînceşti, Președintele raionului a menționat un grup de medici şi asistente medicale cu diplome de excelență, merit și mențiune și a acordat, cu suportul financiar al Consiliului raional, cadouri Spitalului raional Hîncești, Centrului de Sănătate Publică, Centrelor de Sănătate din raion, Oficiilor Medicilor de Familie și ÎM Stomatologice: frigidere, televizoare și ferbătoare de apă.
Dl Ghenadie BUZA și dl Ștefan GAȚCAN, deputați în Parlamentul Republicii Moldova au decernat lucrătorii medicali cu Diplome de onoare din partea Parlamentului Republicii Moldova, iar Reprezentantul Guvernului în teritoriu, dl Ion MEREUȚĂ a înmînat angajaților Spitalului Raional Diplome de excelență din partea Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale. Angajații medicali au primit Diplome de merit și din partea administrației Spitalului Raional Hîncești.
Dna Natalia SAHAROV, șef-interimar CMF Hîncești și dl Petru Cibotaru, directorul Spitalului Raional Hînceşti, au adresat un mesaj de felicitare și mulțumire tuturor lucrătorilor medicali din raion, dorindu-le sănătate, prosperitate și succese în plan profesional.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here