Centrul Raional Maternal ,,PRO-FEMINA’’este instituție publică, care oferă plasament temporar și asistență victimilor violenței în familie, şi îşî defăşoară activitatea în conformitate cu legislaţia în vigoare, și în conformitate cu regulamentul de organizare și funcționare, aprobat prin Decizia Consiliului Raional Hîncesti nr 05/06 din 12.10.2017

Scopul principal al Centrului Raional Maternal „PRO-FEMINA” este prevenirea și combaterea violenței în familie.

Obiectivul centrului este a de a oferi victimelor violentei in familie plasament temporar, asistentă socială, pedagogică, psihologică , socializare si reintegrare in familie şi comunitate.
Suprafata Centrul Raional Maternal ,,Pro-Femina’’este de 450m. Centru dispune de 8 dormitoare și un izolator,4 birouri,4 camere auxeliare, bucătarie, sufragerie, sală multifuncțională și o cameră de joacă. Fiecare dormitor este dotat cu bloc sanitar și are ca mobilier un pat, noptieră,dulap. Birourile sunt dotate cu mobilier corespunzător . Conform Regulamentului de ordin intern Centrulul funcționează 24/24h .

Serviciile oferite pentru victime ale violenţei în familie. (cuplului mamă – copil,copii,femei ) sunt:
• găzduire,
• asigurarea hranei
• consiliere psihologică,pedagogica, educație post-natală ( copii 0-2 ani);
• educația pentru menținerea stării de sănătate și pentru o igienă alimentară sănătoasă;
• asistență si integrare socială .

Serviciilor sociale oferite:

  • Servicii oferite cuplui mama –copil care asigură găzduire ingrijire asigurarea hranei,consilierea psihologica si pedagogica ,asistenta si integrare in societate.
  • Servicii pentru copii abuzati si neglijati la fel sunt asigurati cu adăpost asigurarea hranei, consiliere psihologică si educatie ,asigurarea unui cadru securizant pentru creştere si educare.Incadrarea in institutile de invatamint si cele prescolare.
  • Serviuciul de primire in regim de urgenta pentru copii abuzatisi neglijati sunt asigurati cu gazduire si ingrijire,consiliere psihologica in vederea reabilitari si recuperari,cosiliere a copilului si familie in vederea reintegrarii familiale.Virsta copiilor care benificiaza de acest tip de serviciu este de la 5-18 ani.

Date de contact:

Director Buza Liliana
Tel. (0 269) 2-33-64, 2-29-34
e-mail: profemina.2009@mail.ru

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here