Raionul Hîncești, reprezentat de Dumitru Cornei, vicepreședintele raionului, Ion Tulbu, șef Direcția Cultură și Turism, au fost prezenți la evenimentul ”Crăciun în Maramureș”, ediția a XI-a organizat de Consiliul Județean Maramureș, județ înfrățit cu Raionul Hîncești.
Evenimentul devenit deja tradiție, ”Crăciun în Maramureș”, ajuns la ce-a XI-a ediție și a fost sărbătorit alături de prietenii și partenerii Consiliului Județean Maramureș și anume din Ucraina -regiunea Transcarpatia și Ivano- Frankivsk-, din Lituania, districtul Panevezys, dar și raioanele Strășeni și Hîncești.

Alături de delegațiile oficiale, la sărbătoarea maramureșenilor au participat și ansambluri folclorice din regiunile înfrățite care au prezentat tradiții, colinde și obiceiuri de Crăciun din Ucraina, Republica Moldova și Lituania. Spectatorii și participanții la acțiunea ”Crăciun în Maramureș”, desfășurată la Muzeul Satului din Baia Mare, au fost încântați de Ansamblul ”Dumbrava Verde”, -care activează la Casa Raională de Cultură din Strășeni, Grupul folcloric din Verkhovia, regiunea Ivano Frankivsk, care a prezentat colide și cântece religioase din Ucraina, grupul folcloric ”Toți împreună”, din din Lituania, Ansamblul ”Ujanka” din Ucraina. Raionul Hîncești a fost reprezentat de Ansamblul Folcoric de amatori ”Busuioc”, al Casei de Cultură Sărata Galbenă.
Toate aceste formații au susținut spectacole și pe scena din Piața Libertății, în cadrul programului Iarna Băimăreană, bucurându-se de un real succes.
Consiliul raional Hîncești a fost onorat de invitația de a participa la evenimentul ”Crăciun în Maramureș”, contribuind asfel la consolidarea relațiilor culturale și de prietenie dintre Consiliul raional Hîncești și Consiliul Județean Maramureș.

Vicepreședintele raionului, dl Dumitru CORNEI a  avut o întâlnire de lucru cu conducerea județului Maramureș și cu europarlamentarul  dl Cristian TERHEȘ.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here