Ziua lucrătorului medical și a farmacistului în Republica Moldova se sărbătorește în fiecare an, în a treia duminică a lunii iunie.

Cu acest prilej, vineri, 14 iunie, în Casa de Cultură din mun. Hînceşti, Consiliul Raional Hînceşti în colaborare cu Direcția Cultură și Turism și Casa de Cultură a organizat un eveniment festiv, dedicat lucrătorilor din domeniul sănătății.

În debutul evenimentului, Președintele raionului Hînceşti, domnul Anatolie Chetraru, a felicitat lucrătorii medicali și farmaciștii cu ziua profesională, adresându-le cele mai sincere felicitări şi urări de bine, sănătate, bunăstare, pace și liniște sufletească, prosperitate, optimism şi succese în plan profesional şi personal.

Pentru muncă asiduă, responsabilitate, profesionalism, succese deosebite, dăruire de sine, competență în domeniul medicinei, în numele Consiliului Raional Hînceşti,  Președintele raionului a menționat un grup de medici şi asistente medicale cu diplome de excelență și a acordat  premii bănești veteranilor din domeniul sănătății.

În acest context, domnul Ion Mereuță, Reprezentantul Guvernului în teritoriu, doamna Vera Patraşcu, vicepreședintele raionului, domnul Iurie Levinschi, vicepreședintele raionului, domnul Ion Ciubuc, primar interimar al mun. Hînceşti și   domnul Igor Eremia, consilier raional, au venit în fața publicului cu  mesaje de felicitare şi cu menționarea lucrătorilor medicali cu diplome.

Domnul Petru Ciubotaru, directorul Spitalului Raional Hînceşti,  a încheiat sărbătoarea  cu un  mesaj de felicitare și mulțumire, adresat tuturor lucrătorilor medicali din raion.

Pe parcursul evenimentului, în fața audienței cu un concert de excepție au evaluat ansambluri de cântece și dansuri din raion, delectând publicul cu un repertoriu de melodii şi dansuri.

Secția Administrație Publică, Secretariat și Protocol

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here