La data de 03 iunie 2019, dl  Anatolie CHETRARU, Președintele  raionului Hîncești, a petrecut ședința operativă cu șefii de direcții și secții a Consiliului Raional.

În ședință s-au pus în discuție evenimentele importante, care au  avut loc săptămâna trecută:  cum s-au  petrecut sărbătoarea Ziua Internațională a Copilului la Conacul Manuc Bey și Festivalul-concurs ”Folclorul copiilor” în s. Pașcani, la care au participat 10 colective din țară; participarea persoanelor publice la careul solemn ”Ultimul Sunet” – 31 mai 2019  și pregătirea materialelor necesare și a proiectelor de decizii  pentru ședința extraordinară a CR.

Deasemenea, dna Galina ERHAN, șef Direcția Generală Finanțe, a anunțat despre participarea la o ședință de lucru la Ministerul Finanțelor cu privire la  implementarea Legii nr. 270 privind salarizarea bugetarilor. S-a propus tuturor direcțiilor de a face o analiză amplă pentru optimizarea cheltuielilor financiare curente, cu excepția  reparației blocurilor instituțiilor  medicale Spitalul Raional Hîncești și Spitalul Cărpineni.

Dna Valentina TONU, șef Direcția Învățământ, a anunțat despre începerea perioadei de examene în gimnazii și despre petrecerea licitației de procurare a foilor de odihnă pentru sezonul estival.

În continuare s-a indicat Direcției Agricultură și Alimentație, în colaborare cu Direcția Situații Excepționale Hîncești, să monitorizeze și să identifice problemele parvenite în urma ploilor abundente în localitățile raionului.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here