Duminică, 19 mai, curent în localitatea Bujor, raionul Hîncești a avut loc Festivalul Raional Gastro-Etnofolcloric ”Bujorel floare de dor – dulce-i pîinea din cuptor,” ediția a II-a. Scopul evenimentului este de a descoperi valoarea tezaurului folcloric a neamului nostru.

Evenimentul a fost organizat de Consiliul raional Hînceși în parteneriat cu Direcția Cultură și Turism Hîncești și Primăria satului Bujor.

Festivalul a demarat cu parada dedicată floare de bujor, produselor de panificație și portului popular.

Deschiderea oficială a întâlnit  oaspeți de onoare, printre care, dl Anatolie CHETRARU, Președintele raionului Hîncești, dl Alexandru BOTNARI, Deputat în Parlamentul Republicii Moldova și mai multi primari din raionul Hîncești.

Președintele raionului Hîncești a salutat prezența și dat fiind faptul că Festivalul a coincis cu  celebrarea “Zilei lucrătorilor din domeniul culturii”, a adus sincere felicitări pentru toți lucrătorii din domeniul vizat și a menționat unii dintre cei mai buni reprezentanți.

Proframul Festivalului a continuat cu prezentarea unui master class la împletitul pîinii tradiționale. A urmat expunerea și gustarea bunătaților pregătite cu dragoste și îndelentnicire de către gospodinele din raionul Hîncești.

Festivalul a continuat prin prezentarea unui program artistic de muzică și dans traditional, prezentat de către colectivele artistice din raionul Hîncești.

Dna primar a satului Bujor, dna Ana Moisei, a multumit tuturor participantilor la eveniment și a înmînat, colectivelor artistice și participantilor la master class, diplome de participare.

Pâna târziu a urmat” Hora satului” care a unit toti spectatorii în dans și voie bună.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here