Valoarea totală a proiectului este de 185,0 mii Euro, dintre care suma finanțată de Consiliul județean Cluj (România) este de 150,0 mii Euro, iar contribuția din partea Consiliului Raional Hîncești este de 35,0 mii Euro.
Obiectivul general al proiectului: Crearea unui centru de excelență pentru elevii apți de performanțe și profesori din diferite instituții de învățământ ale raionului Hîncești și formarea unui nucleu educațional orientat spre dezvoltarea maximă a capacităților individuale ale elevilor și cadrelor didactice, suport educațional, care are ca scop promovarea și integrarea profesională și socială a acestora.

Obiective specifice
1. Realizarea a 3 programe educaționale în următoarele domenii: Limbă și comunicare, Știință, Matematică, cu indicatori cantitativi și de dezvoltare a competențelor armonioase ale copiilor și cadrelor didactice, care participă în acest sistem educațional – circa 50 de copii din raionul Hîncești.
2. Organizarea a 3 seminare de formare pentru 20 de cadre didactice din raionul Hîncești, cu participarea a 10 profesori de chimie, biologie, matematică, engleză din Cluj, România și realizarea a 3 programe de pregătire pentru participarea pe viitor la diferite concursuri naționale, inclusiv a 50 de copii la: Matematică și științe, Arte și tehnologie.
3. Crearea și dotarea centrului de excelență care va include: Formarea și echiparea a 2 laboratoare: -chimie/biologie și fizica/IT pentru realizarea lucrărilor practice cu elevii care participa la concursurile raionale și realizarea unui program de pregătire pentru grupul olimpic: Gimnaziu – 2 ore pregătitoare pe săptămână în limba română, matematică, biologie, chimie. Liceul – 2 ore pregătitoare pe săptămână la limba și literatura română, matematică, biologie, istorie, chimie.

Crearea Centrului de Excelență din mun. Hîncești va permite pregătirea copiilor cu nivel ridicat de intelectualitate să se performeze și să obțină rezultate excelente. Deasemenea profesorii vor avea acces la laborator pentru a desfășura lecții practice, care,la moment,nu sunt posibile de desfășurat în instituțiile lor. Acest centru va fi gazda clubului de elevi din lotul olimpic care vor fi ghidați în performarea competențelor. Copii vor avea acces la cele mai noi tehnologii, acest lucru motivându-i la descoperire și progres. Copiii cu cerințe educaționale speciale vor fi instruiți diferențiat, astfel trezindu-i interes pentru dobândirea de noi cunoștințe.

Profesorii vor fi formați cum să lucreze cu copiii cu deficiențe senzoriale la obiectele: biologie, chimie, fizica, pentru a se integra cu ușurință după finalizarea studiilor în societate. Profesorii care vor beneficia de formare la rândul lor vor forma alți profesori din raion pentru ca accesul la instruire avansată sa fie accesibilă mai multor elevi. Profesorii vor avea acces la webinare prin intermediul tehnicii intelectuale, unde aceștia vor face schimb de experiență sau vor participa la conferințe tematice internaționale, organizate de DI în parteneriat cu colegii din Romania. Profesorii din regiune vor utiliza mereu tehnologiile în tandem cu noile descoperiri în domeniu.

Beneficiarii indirecți: autoritățile publice locale, ministerul de resort, societatea civilă, alte organizații preocupate de acest domeniu. Populația raionului Hîncești în ansamblu va beneficia și în mod indirect de realizarea proiectului, datorită interesului manifestat de către instituțiile de învățământ din localitate.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here