Satul Bozieni este parte componentă a raionului Hînceşti, amplasată în partea sud vestică a raionului, la o distanţă de 8 кm de centrul raional. Satul are o aşezare favorabilă faţă de căile de comunicare. Prin sat trece traseul de importanţă naţională Chişinău-Basarabeasca.Cele mai apropiate puncte de cale ferată sînt Revaca – 51 кm, Mihailovca – 40 кm.
Satul este situat pe valea rîului Cogîlnic.Relieful satului este deluros, pe alocuri supus proceselor de eroziune, la o înălţime de 200-250 m, faţă de nivelul mării. Coordonatele geografice: latitudine nordică 460 45, longitudine 280 40.
Suprafaţa totală de teritoriu administrată de primărie este de 3629,42 ha
Populaţia alcătuieşte 2614 locuitori.
Structura administrativ teritorială – comună în componenţa căreia sunt satele
Bozieni şi Dubovca
Pe teritoriul satelor Bozieni şi Dubovca îşi desfăşoară activitatea – 13 agenţi economici.
În satele Bozieni şi Dubovca de căte Centrul de Sănătate şi punctul Medical se oferă populaţiei următorlele servicii de sănătate: proceduri de ambulator şi la domiciliu, control profilactic, oncologic, tonometric.
Pe teritoriul primăriei comunei Bozieni activează gimnaziul Bozieni în care îşi fac studiile 211 elevi şi grădiniţa de copii „Ghiocel” frecventată de 98 copii.
În s.Bozieni este înălţat Monumentul ostaşilor căzuţi în cel de-al 2-lea război mondial, activează casele de cultură Bozieni şi Dubovca, în care îşi desfăşoară activitatea cercul folcloric „La fîntîna dorului”.

Primarul localitatii Zinaida Dubceac 
Secretarul Consiliului Local Ungureanu Vera
Tel.de contact 59-2-36, 59-2-38, e-mail: bozieni@hincesti.md

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here