Marți, 04 august 2020, în sala de şedinţe “Constantin Stere” a Consiliului Raional Hînceşti, s-a desfăşurat întrunirea lunară a administraţiei raionului Hînceşti cu primarii unităţilor administrativ-teritoriale şi şefii serviciilor descentralizate. La şedinţă a fost prezent şi dl Ion MEREUŢĂ, reprezentantul Guvernului în teritoriu.
Şedinţa a fost prezidată de către dl Iurie LEVINSCHI, preşedintele raionului Hînceşti. În debutul şedinţei, dl Preşedinte a comunicat publicului despre evenimentele importante din luna precedentă: vizita în teritoriu a dlui Igor DODON, Președintele Republicii Moldova și vizita de lucru a dlui Ion CHICU, Prim-ministru al Republicii Moldova. În cadrul acestor două vizite accentul a fost trasat asupra problemelor majore cu care se confruntă la moment raionul Hînceşti –culturile agricole compromise de secetă și aprovizionarea cu apă potabilă a satelor din Zona Lunca Prutului.
La şedinţă a fost invitată şi dna Tamara PASCARI, şef, Centrul de Sănătate Publică Hîncești, care a făcut o scurtă retrospectivă referitor la situaţia epidemiologică prin infecţia COVID-19 din ţară şi din raion şi a punctat faptul că situaţia este una foarte alarmantă, îndemnând primarii să participe activ la sensibilizarea şi informarea populaţiei din localităţi cu privire la seriozitatea situaţiei create, dar şi la restricţiile care se menţin pentru o perioadă determinată.
Multe discuţii a stârnit o altă chestiune arzătoare cu care se confruntă localnicii – funcţionarea grădiniţelor de copii. În acest sens, dna Valentina TONU, şef, Direcţia Învăţământ Hînceşt a prezentat condiţiile care trebuie să le întruneasca fiecare manager de instituţie, educatori, părinți.
Cu privire la îndeplinirea Planului de donare a sângelui pe raion a informat dna Olesea BRÎNZĂ, vicepreședintele raionului pe probleme sociale.
Dna Tamara CĂLUGĂRU, șef DASPF, a vorbit Cu privire la serviciul social Suport Monetar, adresat familiilor/persoanelor defavorizate.
Ulterior, dna Elena NICHIFOR, șef DECT, a raportat despre activitatea direcției în Campania Informat. Protejat.Responsabil.
Cu privire la transmiterea investițiilor către APL de nivelul I a relatat dna Svetlana VRABIE, contabil-șef, Aparatul Președintelui.
De asemenea, la finele şedinţei au fost prezentate spre informare şi alte subiecte actuale, respectiv, s-a dat răspuns şi la întrebările parvenite.

Secţia Administraţie Publică, Probleme de Secretariat şi Protocol

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here