Astăzi, 15 iulie 2020, Președintele Republicii Moldova a fost în vizită de lucru în raionul Hîncești.
Igor DODON a avut o întrevedere cu administrația raionului condusă de Iurie LEVINSCHI, însoțit de către vicepreședinții raionului, Olesea BRÎNZĂ, Vasile SECU, Dumitru CORNEI. În cadrul întâlnirii oficialii au discutat despre problemele actuale ce țin de dezvoltarea social-economică a regiunii, inclusiv susținerea agriculturii, construcția și reabilitarea drumurilor și a obiectivelor de menire socială.
Șeful statului le-a comunicat celor prezenți despre amendamentele la buget care au intrat recent în vigoare și datorită cărora aproape un milion de cetățeni ai Moldovei, care fac parte din diferite categorii sociale, vor beneficia de ajutor financiar. De asemenea, Președintele a menționat că în localitățile țarii au început lucrările de reabilitare a drumurilor în cadrul programului național „Drumuri bune pentru toți”.
Delegația a vizitat Complexul istorico-arhitectural Conacul Manuc Bey din mun. Hîncești, conac ce a devenit unul dintre cele mai populare obiective turistice din Moldova. Președintele raionului Hîncești, dl Iurie LEVINSCHI a discutat despre intenția implementării proiectului în continuare, în special reparația scării de acces, a celor două havuzuri și amenajarea teritoriului adiacent. În acest context, șeful statului a subliniat importanța promovării turismului intern și a popularizării valorilor cultural-istorice.
În cadrul vizitei în raionul Hîncești, Președintele Republicii Moldova a mers la spitalul raional. Șeful statului a adresat mulțumiri personalului instituției medicale pentru profesionalismul și dăruirea de care dau dovadă în activitatea de zi cu zi, iar celor mai buni medici le-a înmânat Diploma de Onoare a Președintelui.
În continuarea vizitei de lucru în raionul Hîncești, Președintele Republicii Moldova a mers la întreprinderea agricolă S.R.L. „Tehnostel Car”.
Compania a fost înființată̆ în anul 2002 și se ocupă de cultivarea porumbului, pe o suprafață̆ de 750 ha, și a culturilor furajere, pe 300 ha. Anul acesta, întreprinderea speră să obțină̆ o recoltă bună, în pofida condițiilor climaterice dificile.
Ulterior, Președintele țării s-a familiarizat cu afacerea mică a familiei Cravcencu, din satul Dancu ce se ocupă de producerea produselor lactate ecologice, după o tehnologie avansată și doar din produse naturale de la ferma de vaci proprie.
Șeful statului a vizitat și S.R.L. „CRIS COLLECTION”, agent economic, producător de textile care își desfășoară activitatea în același sat.
Șeful statului a menționat că va încuraja și va susține producătorii autohtoni în dezvoltarea afacerilor lor, precum şi în identificarea noilor piețe de desfacere.

Dat fiind faptul, că recent s-a adus omagiu în memoria celor căzuți în Marele Război pentru Apărarea Patriei și, în legătură cu împlinirea a 75 ani de la finalizarea celui de al doilea Război Mondial, s-au depus flori la Memorialul din s.Rusca și Memorialul „Victoria” din s. Leușeni, iar veteranul Marelui Război pentru Apărarea Patriei, Cozma VORNICU din s. Sărăteni, com.Cotul Morii a fost menționat cu distincție de stat „Ordinul Republicii”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here