În ziua de 16 iulie a.c., un grup de reprezentanți ai Consiliului Raional Hîncești, inclusiv dna Elena NICHIFOR și dl Ghenadie POALELUNGI (DECT), precum și dna Silvia LEANCĂ (specialist pentru problemele de tineret din cadrul Aparatului Președintelui raionului), au întreprins o vizită de informare în teritoriu în satele Mereșeni și Sărata Galbenă. Scopul vizitei a constat în a familiariza încă odată și a face populația din raion să conștientizeze necesitatea respectării măsurilor de protecție individuală, de comportament al cetățenilor la domiciliu, în spațiile publice și, după caz, la locul de muncă în condițiile persistenței pandemiei Covid-19. Totodată, a fost prezentată campania recent lansată de Consiliul raional „Informat. Protejat. Responsabil.”
În ambele localități, funcționarii respectivi au avut întâlniri cu angajați ai autorităților publice locale, ai instituțiilor bugetare, antreprenori, fermieri, locuitori rurali din diverse categorii, în timpul cărora, pe lângă procedurile de ordin sanitar, audienții au avut posibilitate să ia cunoștință și de oportunitățile de finanțare-susținere, oferite de structurile administrației centrale (ODIMM), de diferiți donatori întru sprijinirea micului business și asigurarea, în general, a viabilității afacerilor practicate, mai ales în zonele rurale. În acest sens, participanților la evenimentele nominalizate li s-au repartizat pliante și alte materiale informative/promoționale relevante, le-au fost date explicații exhaustive la întrebările puse prezentatorilor. E de menționat că o condiție obligatorie la întrunirile date a fost purtarea de către toți cei prezenți a măștii de protecție și ținerea distanței sociale.
Se preconizează ca, în perioada de până la 16.08.2020, deplasări cu o astfel de agendă să fie operate și în alte localități din raionul Hîncești.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here