La data de 08 iulie 2019, dl Anatolie CHETRARU, Președintele raionului Hîncești, a petrecut ședința operativă cu șefii de direcții și funcționarii aparatului președintelui.
Dl Președinte a indicat dnei G.Erhan și dnei M.Rașcu de a găsi soluții de rezolvare a problemelor consecințelor calamităților naturale din s. Voinescu și s. Nemțeni.
Dl Iurie Levinschi, vicepreședintele raionului, a informat despre vizita efectuată, la invitația Consiliului Județean Vaslui, pentru a comemora 515 ani de la trecerea în neființă a domnitorului Ștefan cel Mare și Sfânt.
Dna Valentina TONU, șef Direcția Învățământ, a comunicat despre finalizarea examenelor gimnaziale și de Bacalaureat. Conform datelor statistice, privind punctele acumulate la examene, din cele 289 licee din țară, LT” M.Eminescu” se află pe locul 53, LT ”Ștefan Holban” pe locul 56, LT ”M.Sadoveanu” pe locul 58, iar ”LT Mihai Lomonosov” pe locul 252. Urmează sesiunea repetată. Din data de 9 iulie începe admiterea elevilor în licee.
Continuă activitatea taberelor cu sejur de zi în două instituții și în Taberele de odihnă din com. Bobeica și Slobozia Dușca.
Dl CORNEI Dumitru, vicepreședintele raionului, a informat despre evenimentele, care au fost petrecute de Direcția Agricultură și Alimentație Hîncești și despre activitatea Comisiei de evaluare a stării bazinelor acvatice și a consecințelor calamităților naturale. Accentul s-a pus pe problema înregistrării bazinelor acvatice și perfectarea documentelor necesare.
Dna Natalia SAHAROV, șef-interimar IMSP CS Hîncești, a informat despre activitatea echipei mobile referitor la radiografia pulmonară a persoanelor cu risc sporit de îmbolnăviri.
Dl Anatolie CHETRARU, Președintele raionului Hîncești a avertizat persoanele responsabile asupra întreprinderii măsurilor de rigoare în examinarea și soluționarea problemelor la Azilul de Bătrâni din com. Sărata Galbenă.
Dna Tamara CĂLUGĂRU, șef DASPF, a informat despre problemele apărute cu beneficiarii de plăți sociale și despre mărirea numărului de Case de tip familial.
În ședință s-au pus în discuție și alte evenimentele importante din săptămâna trecută și s-a discutat despre evenimentele, care vor avea loc săptămâna dată.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here