În perioada 09-10 iulie curent în raionul Hîncești s-a desfășurat campania de informare cu genericul “Salariații spun DA sindicatului”.

Membrii Comitetului Executiv și angajații Federației Sindicatelor angajaților din serviciile publice din Republica Moldova au avut întâlniri cu Președintele raionului , dl Anatolie CHETRARU, angajații Aparatului Președintelui raionului Hîncești, primăriei mun. Hîncești și activul Asociației Sindicale.
Participanții la campanie au fost informați despre drepturile salariaților în domeniul relațiilor de muncă, modalitățile de apărare a acestora,avantajele apartenenței la mișcarea sindicală.
În cadrul ședinței s-a discutat activitatea privind protecția social – economică a membrului de sindicat, rolul contractului colectiv de muncă, aspecte cu caracter social, salarizarea.

De asemenea, participanții au adresat o serie de întrebări și subiecte relevante cu referire la unele prevederi din legislație neclare, incomplete. Totodată, funcționarii publici s-au referit și la posibilitatea revenirii acordării ajutorului material, premiul anual, și alte premii unice, precum și implementarea Legii privind tichetele de masă în sectorul bugetar.

În același context, au fost primite informații ample despre politicile instituționale de plată a salariilor în conformitate cu Legea nr.270 din 23.11.2018 privind sistemul unitar de salarizare în sectorul bugetar.
Pe finalul întrunirii, Președintele SINDASP, dl Vlad CANȚÎR, a informat participanții la întrunire despre analiza a corectitudinii aplicării legii salarizării și,  propunerile formulate de către SINDASP de modificare a legislației.
Participanții au primit materiale informative și promoționale.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here