Stimați agenți economici din raionul Hîncești,

În ultimii 3 ani, UE și-a deschis aproape complet piața pentru importurile fără taxe vamale din Republica Moldova. Acest lucru a oferit o mare oportunitate companiilor moldovenești, deși nu toate companiile sunt conștiente de modul în care pot beneficia de acest fapt. Prin urmare, UE finanțează un pachet de sprijin pentru unele companii moldovenești, pentru a le ajuta să înțeleagă mai mult despre modul în care pot beneficia de acestea și pot obține un acces mai mare la piața UE. Acest pachet va fi furnizat printr-un proiect de asistență tehnică (Sprijin pentru Cadrul de Infrastructurii Calității în contextul DCFTA (Zona de liber schimb aprofundată și cuprinzătoare) în Republica Moldova), finanțat de Uniunea Europeană și implementat în cooperare cu Ministerul Economiei și Infrastructurii.

În acest context, se intenționează a fi identificate 75 companii din moldova care doresc să obțină un pachet de consultanță cu privire la dcfta / exporturi oferit de experți internaționali.
Proiectul finanțat de UE – “Infrastructura calității în contextul DCFTA” – a prelungit termenul limită pentru depunerea cererilor pentru companiile care doresc să profite de un pachet de consultanță gratuită care vizează aprofundarea înțelegerii lor privind DCFTA și procesele de export. Noul termen de depunere a plicațiilor este 28 feburarie, 2019. Acele companii care au aplicat deja vor fi luate în continuare în considerare.

Formularul de cerere și instrucțiunile au fost modificate pentru a reflecta această schimbare.
O companie poate aplica completând un simplu chestionar. Acestea sunt disponibile și pot fi descărcate pe următoarele site-uri web:
http://www.eu4business.eu/moldova
https://mei.gov.md/en
https://eeas.europa.eu/delegations/moldova_en
https://www.odimm.md
https://chamber.md
http://cnpm.md/
http://www.moldovafruct.md/ro
http://eba.md/
http://invest.gov.md/
http://apip.md/
https://riam.md/
Noul termen de depunere a aplicațiilor este 28 feburarie, 2019.
Pentru clarificari apelati la tel.269 23661 sau mobil- 069039280.

Cererile trebuie depuse în scris la următoarea adresă: Ministerul Economiei și Infrastructurii, Piața Marii Adunări Naționale, 1, Chișinău, MD-2033, office No. 220. (în atenția dna. M.Ceresau)

 

Announcement_RO

Announcement_RU

Application form in RU

Application Form_ROM

Website Paragraph

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here