În contextul educaţiei pentru carieră a tinerilor, Centrul de Ghidare şi Consiliere în Carieră al Universităţii de Stat de Educaţie Fizică şi Sport realizează activităţi cu liceenii din ţară privind orientarea profesională a acestora şi ajutorul în luarea unor decizii ce ţin de viitorul profesional.

Astfel, la 14 iunie 2017 un grup de 20 de liceeni (tineri sportivi) din raionul Hînceşti au vizitat Universitatea de Stat de Educaţie Fizică şi Sport, doritori de a-şi continua studiile universitare la unul dintre domeniile de formare din cadrul USEFS. Activitatea a fost deschisă cu un cuvînt de salut din partea administraţiei USEFS: dl Eşanu Dumitru, prorector pentru educaţieşi sport; dl Busuioc Sergiu, decanul facultăţii de pedagogie şi dna Calugher Viorica, directorul Centrului Instituţional de Ghidare şi Consiliere în Carieră.

Tinerii au luat cunoştinţă de oferta educaţională a USEFS, au participat la turul prin Universitatea de Educaţie Fizică şi Sport: săli de curs, săli de sport, biblioteca şi alte puncte de reper ale universităţii.

Totodată, acei 20 de tineri sportivi au vizitat Muzeul Olimpic, unde au rămas foarte impresionaţi, iar la întoarcere în localitatea natală, copii au avut parte de o surpriză plăcută vizitînd Mini Zoo Clubul din com. Bardăr, raionul Ialoveni.

Toate cheltuielile de deplasare au fost suportate de către Consiliul raional Hînceşti.

 

Ludmila COZMA, specialist principal în probleme de tineret şi sport

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here