La începutul şedinţei, reprezentantul Guvernului în raionul Hînceşti, dl Ion Mereuţă, a înmânat diplome de mulţumire şefului Inspectoratului de Poliţie Hînceşti, dlui Lilian Luca, şi altor 3 colaboratori de poliţie, în semn de apreciere şi recunoştinţă pentru profesionalismul, responsabilitatea şi competenţa în măsurile de deblocare şi deszăpezire a drumurilor naţionale şi locale, survenite în urma ninsorilor abundente din 20-21 aprilie 2017.

Prima întrebare din agendă a vizat particularităţile de finanţare a transferurilor cu destinaţie generală şi a transferurilor cu destinaţie specială de la bugetul de stat către bugetele locale. În acest context, dna Galina Erhan, şef Direcţia Generală Finanţe a informat edilii despre transferurile cu destinaţie specială efectuate în primele 5 luni ale anului, adăugând şi faptul că finanţarea transferurilor cu destinaţie specială de la bugetul de stat alocate bugetelor locale în scopul infrastructurii drumurilor publice locale, se va efectua în volumul solicitat, conform documentelor de plată incluse de către autorităţile/instituţiile bugetare în sistemul informaţional al Ministerului Finanţelor cu marcarea acestora în destinaţia plăţii.

Ulterior, dna Valentina Tonu, şef Direcţia Învăţămînt a comunicat primarilorunităţilor administrativ-teritoriale de nivelul I modalitatea organizării odihnei de vară a copiilor atât în 14 tabere cu sejur de zi care vor găzdui câte 100 de copii, cât şi în taberele de odihnă din com.Bobeica- 520 de copii şi din s.Slobozia-Duşca, raionul Criuleni-1350 de copii. În aceeaşi ordine de idei, dl Lilian Luca, şef Inspectoratului de Poliţie Hînceşti, a recomandat aleşilor locali o colaborare eficientă cu şefii de post din localităţi pentru evitarea riscurilor cărora pot fi supuşi copiii.

     

La cea de-a treia chestiune din ordinea de zi, vicepreşedintele raionului Hînceşti, dl Dumitru Cornei, a prezentat primarilor rezultatele bilunarului de salubrizare şi înverzire a localităţilor din raion, care s-a desfăşurat în perioada 30 martie-09 mai 2017. În conformitate cu procesul-verbal al comisiei de concurs din 19.05.2017 şi dispoziţia Preşedintelui raionului Hînceşti nr.118-d din 05.06.2017, 5 edili au fost menţionaţi cu diplome şi premii speciale, şi anume: primăria Negrea- diplomă de gradul I şi motoferestrău, primăria Sărata-Galbenă- diplomă de gradul II şi motopompă, primăria Bobeica- diplomă de gradul III şi motopompă, primăria Obileni- diplomă şi motocoasă, primăria Şipoteni şi motocoasă.

La finalul şedinţei, dl Valeriu Gînju, vicedirector ÎS ”Cadastru”, a informat edilii şi inginerii cadastrali despre procedura de întocmire a schemei de amplasare a bunurilor imobile şi procedura de corectare a erorilor comise la elaborarea planurilor cadastrale.

 

 

Secţia Administraţie Publică, Probleme de Secretariat şi Protocol

  

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here