Titlul de „Cetățean de onoare al raionului Hînceşti” reprezintă cea mai înaltă distincție civică acordată de Consiliul raional Hînceşti.
Titlul se acordă după caz, din inițiativa: a) președintelui raionului; b) consilierilor raionali; c) unui număr de cel puțin 5% din populația cu drept de vot a raionului Hînceşti , pe baza unui tabel semnat de către aceștia, care va sta la baza unui proiect de decizie promovat de un consilier sau un grup de consilieri raionali.
Din 2016 şi până în prezent, de Consiliul raional Hînceşti a fost acordat 29 titluri şi diplome de cetățean de onoare. Din galeria acestor înnobilați fac parte înalte personalități din ierarhia bisericilor Ortodoxă, semnatar al Declarației de Independență a Republicii Moldova, oaspeți şi investitori străini, care au vizitat sau au contribuit, prin realizări deosebite, la dezvoltarea materială şi spirituală a raionului, academicieni a căror viață a avut “rădăcini” şi afinități cu urbea, oamenii din domeniile învățământului, culturii, artei, sănătății, sportivi cu toții remarcându-se, prin fapte deosebite, cu reverberații profunde în conștiința comunității locale.
Lista cu persoanele cărora li s-a conferit acest nobil și de onoare titlu
“Cetățean de Onoare al raionului Hîncești ”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here