La data de 28 septembrie 2020 s-a petrecut ședința operativă cu șefii de direcții/secții și funcționarii aparatului președintelui.
Dl Iurie LEVINSCHI, președintele raionului, a relatat despre activitățile importante din săptămâna trecută: vizite de lucru la obiectele în construcții și inspectarea lucrărilor efectuate la drumurile în reparație.
Dl Dumitru CORNEI, vicepreședinte pe probleme în agricultură, a informat despre situația la zi a culturilor agricole: cultivarea strugurilor, legumelor și fructelor; despre ședința de lucru cu agenții economici, care au intenția de a crea Asociația producătorilor agricoli din raioanele Hîncești, Leova, Basarabeasca și Cimișlia.
Dna Valentina TONU, șef, Direcția Învățământ Hîncești, a vorbit despre problemele actuale: monitorizarea zilnică a situației la Covid – 19 în instituțiile de învățîmânt; redeschiderea instituțiilor preșcolare; alimentația copiilor; aprovizionarea instituțiilor cu dezinfectante și echipament de protejare; școlarizarea copiilor.
Dna Tamara CĂLUGĂRU, șef DASPF a informat despre cele mai actuale probleme ce vizează protejarea persoanelor socialment-vulnerabile și despre necesitatea de acreditare a unor servicii sociale.
Dna Natalia SAHAROV, șef CS Hîncești și dl Petru CIBOTARU, directorul Spitalului Raional, au informat despre situația epidemiologică la zi din raion privind răspândirea virusului de tip nou, COVID-2019, atenționând asupra intensificării măsurilor de prevenire și combatere.
Șefii direcțiilor și secțiilor: economie și cooperare transfrontalieră, finanțe, cultură, agricultură și alimentație au informat despre activitățile din săptămâna trecută și au trasat obiectivele pentru săptămâna curentă.
În ședință au fost puse în discuție și alte chestiuni și probleme importante, indispensabile în activitatea de zi cu zi a direcțiilor și secțiilor Consiliului raional.

Secția Administrație Publică, Probleme de Secretariat și Protocol

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here