Municipiul Hîncești este mândru cum arată acum fațada și Sala Mare a Casei de Cultură raionale Hîncești. Această realizare a devenit posibilă grație susținerii financiare din partea Primăriei Sectorului 6 al Municipiului București prin intermediul unui proiect bilateral de investiție. Valoarea totală a acestuia constituie 255 500,00 Euro (Primăria Sectorului 6 al Municipiului București – 200,0 mii Euro, cofinanțare din partea Consiliului raional – 55,5 mii Euro).
Dintre cele mai principale rezultatele acestui proiect, putem enumera:
– reparația fațadei centrale, care reprezintă 6 coloane imitate, a treptelor de acces, ușilor de la intrarea în edificiu,
– instalarea burlanelor și jgheaburilor pe această porțiune,
– iluminarea fațadei principale,
– construcția unei zone de acces pentru persoane cu nevoi speciale,
– schimbarea fotoliilor și a mochetei sintetice din sala de festivități și balcon.

Prin urmare, la 15 octombrie 2019 a avut loc inaugurarea oficială a lucrărilor efectuate privind renovarea Casei de Cultură.
La eveniment au participat reprezentanții Primăriei Sectorului 6 al Municipiului București în frunte cu Gabriel MUTU – Primarul Sectorului 6 al Municipiului București, Ghenadie BUZA – Deputat în Parlamentul Republicii Moldova, precum și conducători ai instituțiilor de cultură din raionul Hîncești, șefi ai direcțiilor și secțiilor, reprezentanți ai autorităților publice locale, etc.
Anatolie CHETRARU, președintele Consiliului raional Hîncești a mulțumit, în numele tuturor cetățenilor raionului Hîncești, pentru oportunitatea de obținere a finanțării și împreună cu invitații au fost prezenți la sfințirea lăcașului de cultură de către un Sobor de preoți în frunte cu Anatolie BALAN, paroh al bisericii „Sfinții Arhangheli Mihail şi Gavriil”.
Festivitatea a culminat cu un concert de suflet prezentat de colectivele artistice din raion, încântând publicul cu talentul și măiestria lor.
În conformitate cu prevederile Hotărârii Consiliului local Sectorului 6 al Municipiului București Nr. 265 din 25.10.2018 a fost aprobat spre finanțare proiectul „Renovarea Casei de cultură raionale Hîncești” înaintat de către Consiliul raional Hîncești în anul 2018. Perioada de implementare a proiectului noiembrie 2018 – decembrie 2019.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here