7 iunie 2019 „Sânge sigur pentru toți”

În acest an,  a fost organizată săptămâna Donării voluntare și neremunerate de sînge la Hincești, donarea  de sânge în cadrul IMSP SR Hîncești, Secția de Transfuzie a Sângelui, conform programului de Ziua Mondială a donatorului care este sărbătorită în intreaga lume.

Activ au participat următoarele primării:

  • Primăria com.Cotul-Morii
  • Primăria s.Voinescu
  • Primăria com.Sărata-Galbenă
  • Primăria com.Mereșeni
  • Primăria s.Obileni
  • Primăria s.Călmățui

În total 120 donatori.

Administrația raionului Hîncești, IMSP Spitalul raional Hîncești, Secția de Transfuzie a Sângelui exprimă recunoștință față de cei care donează sânge în mod voluntar și gratuit pentru a salva vieți. În fiecare an cca 230 pacienți tratați în cadrul Spitalului raional Hîncești au nevoie de sânge si componentele de sânge, se transfuzează peste 250 kg de sânge și componente sanguine pacienților aflați la tratament în staționar. Doar datorită oamenilor cu „ Inimă mare” a fost posibil de susținut și salvat viața acestor persoane.

Întotdeauna cineva este între viață și moarte și are nevoie de sânge donat. În fiecare zi 100 de oameni din Moldova au nevoie  de transfuzie de sânge. Transfuzia de sânge/ componentele sanguine permite de a salva milioane de vieți omenești în fiecare an. Sângele și produsele din sânge sunt necesare pentru tratamentul adecvat al femeilor, sarcina sau nașterea cărora este complicată cu hemoragie masivă; copiilor cu anemii severe; pacienților cu afecțiuni ale sângelui și ale măduvei osoase, victimelor accidentelor, în situații de urgență, precum și pacienților supuși unor intervenții chirurgicale complexe.

Președintele raionului Hîncești, dl Anatolie CHETRARU, personal, aduce mulțumiri tuturor cetățenilor care au acceptat să se implice în acest procedeu nobil, primarilor  sus menționați și de asemenea  colectivelor instituțiilor medicale, Inspectoratului de Poliție Hîncești, Poliția de Frontieră Leușeni.

Administrația raionului Hîncești vine cu un apel către primarul mun. Hîncești, primarii satelor și comunelor din raion, să întreprindă  măsuri mai eficiente pentru a sensibiliza cetățenii din localitățile pe care le conduc pentru a participa mai activ la donarea de sânge până la sfârșitul anului  2019.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here