La data de 06 iunie 2019, în Sala de Ședințe ”Constantin Stere” a Consiliului raional, dl  Anatolie CHETRARU, Președintele Comisiei Raionale pentru Situații Excepționale Hîncești, Președintele  raionului Hîncești, a petrecut ședința Comisiei raionale Situații Excepționale. La ședință au participat 23 membri ai comisiei  și primarii localităților afectate de intemperii.

În ședință s-a pus în discuție o singură chestiune : Cu  privire  la  evaluarea consecințelor  calamităților naturale în urma ploilor din 03-04 iunie 2019 și  măsurile de lichidare a consecințelor.

În acest context, în cadrul Consiliului Raional a fost creată o Comisie de  evaluare   a consecințelor  calamităților naturale, care are sarcina să identifice și să monitorizeze  impactul dezastruos a ploilor torențiale în toate localitățile raionului .

Dl Dumitru Cornei, vicepreședintele raionului și dl Ion Sîrbu, șef DAA, responsabili de evaluarea și monitorizarea situației în teritoriu, au prezentat Raportul comisiei de evaluare a consecințelor naturale.

Dl Anatolie Chetraru, președintele raionului, a propus primarilor de a prezenta Setul complet de documente, conform Clasificatorului calamităților naturale, pentru ca persoanele care au  suferit să poată beneficia de despăgubiri.

DFG va  identifica  sursele financiare din Fondul de Rezervă a CR necesare pentru repararea prejudiciilor cauzate de  calamitățile  naturale.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here