La data de 21 august, orele 10.00 în Sala Mare „Constatin Stere” din cadrul Consiliului raional Hîncești se va desfășura sesiunea de informare pentru tinerii din localitățile raionului Hîncești cu privire la Programul de finanțare IFAD VI – granturi si finantari disponibile pentru tineri, activitate organizata de către Unitatea Consolidată IFAD in comun cu companiile de consultanță partenere și Direcția Economie și Cooperare Transfrontalieră din cadrul Consiliul raional Hîncești.
Din grupul de tineri fac parte bărbații intre 18-35 ani și femeile intre 18-40 ani, indiferent de genul de activitate (ar putea fi persoane care au o activitate economica sau cineva care nu are o activitate economica).

Mai multă informație despre sesiunile de informare o puteți găsi accesând linkul atașat: http://www.agrotvmoldova.md/10-prestatori-care-voi-informa-tinerii-antreprenori-despre-ifad

IFAD VI, Programul Rural de Rezilienţă Economico-Climatică Incluzivă, lansat în 2014 va fi implementat în Moldova până în anul 2020. Proiectul are un caracter național și este implemementat în toate localitățile Repubșicii Moldova, cu excepția or. Chișinău, or. Bălți și a Unităților Administrativ-Teritoriale din stînga Nistrului.

Buget programului IFAD VI (Programul Rural de Rezilienţă Economico-Climatică Incluzivă) va constitui 26,08 mln USD:
Împrumut IFAD: 16,1 mln USD
Grant IFAD: 0,5 mln USD
Grant DANIDA: 5,22 mln USD
Grant GEF: 4,26 mln USD.

Obiectivul programului este de a permite antreprenorilor săraci din mediul rural să-și sporească veniturile și să-și consolideze reziliența:
• de a îmbunătăţi capacitatea de adaptare a agricultorilor la schimbările climatice
• de a spori accesul populaţiei din mediul rural la credite, prin oferirea produselor financiare adecvate şi accesibile
• de a spori productivitatea și competitivitatea, de a majora investițiile, de a îmbunătăți accesul la piață
Pentru informații suplimentare nu ezitaţi să ne contactaţi: tel. 026922994, str. M.Hincu 126, et. III, bir. 301, e-mail: economie@hincesti.md.

Direcția Economie și Cooperare Transfrontalieră

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here