Astăzi, 16 aprilie, Preşedintele raionului Hînceşti, Iurie Levinschi şi dna Lilia Tănase, vicepreşedintele raionului, au efectuat o vizită de lucru în comunele Bozieni şi Sărata Galbenă, raionul Hînceşti.
În satul Bozieni, împreună cu Primarul comunei, dl Vasile Popescu au fost la faţa locului unde o casă de locuit a fost mistuită de flăcări. Casa devastată de incendiu apartine familiei Zubali, Petru Zubali, capul familiei, născut în anul 1959 a suferit arsuri de gardul II şi III, iar actualmente este internat în Spitalul Raional Hînceşti. La momentul când s-a produs incendiul, Zubali Valentina, anul naşterii 1961, soţia proprietarului casei, pensionară şi fiica, Zubali Nina, născută în anul 1990 nu se aflau acasă. Feciorii, Zubali Ilie şi Dumitru, anii de naştere 1991şi respectiv, 1996, au fost martorii distrugerii casei din cauza focului. Incendiul s-a produs în urma unui scurt circuit din cauza căruia s-au aprins firele de conexiune ale televizorului, focul s-a raspândit rapid, astfel în cât a explodat butelia pentru gaze lichefiate.
În aceiaşi localitate, a fost vizitată grădiniţa de copii care necesită reparaţia soclului şi pereului, dar şi o porţiune de acoperiş.
Domnul Levinschi şi dna Tănase s-au deplasat şi au monitorizat procesul de reparaţie a odăilor de la etajul doi ale Azilului de Bătrâni din comuna Sărata Galbenă, Blocul A. Primarul comunei Sărata Galbenă, dl Lozovoi Mihail şi managerul Azilului de Bătrâni, dl Ion Pavliuc au comunicat oaspeţilor despre problemele cu care se confruntă Azilul, dar şi realizările, obiectivele propuse spre implementare în viitorul apropiat.
Totodată, oportună a fost întrevederea cu conducerea şi medicii din cadrul Centrului de Sănătate Sărata Galbenă care întruneşte cele mai bune condiţii de activitate şi primire a pacienţilor, dar şi de investigaţie a localnicilor.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here