Astăzi, 18 august 2020, a avut loc încă o întrunire a agenților economici din agricultură cu conducerea raionului în persoana dlui Dumitru CORNEI, vicepreședinte pe probleme în agricultură, dl Ion MEREUȚĂ, reprezentantul Guvernului în teritoriu, dl Alexandru CUCIUC, șef, Inspectoratul de Poliție Hîncești.
Dl Dumitru CORNEI, vicepreședinte pe probleme în agricultură, în ședință a pus în discuție problemele actuale – seceta, care a compromis culturile de gradul I și II, dar şi culturile multianuale și a propus modalități de aplanare a situației complicate din agricultură.
Dl Ion MEREUȚĂ, reprezentantul Guvernului în teritoriu, a informat publicul despre modificările efectuate de Guvern cu privire la susținerea producătorilor agricoli, care au fost afectați de seceta din acest an. Dumnealui a informat că, în urma discuțiilor reprezentanților producătorilor agricoli, în comun cu specialiștii MADRM și ai Ministerului Finanțelor s-a decis elaborarea mai multor proiecte în beneficiul agricultorilor.
Dl Vasile COLȚA, consilier raional, liderul Grupului de agricultori din raionul Hîncești, a informat publicul despre situația la zi cu privire la protestele pașnice ale agricultorilor.
Important de menționat că, Guvernul a decis: simplificarea procedurii de obținere a ajutorului de către agricultori, necesar ca Pachetul de documente pentru compensarea pagubelor suportate să fie prezentat către AIPA în termeni cât mai restrânși; autoritățile vor institui moratoriu la controale fiscale pentru întreprinderile agricole până la sfârșitul acestui an; se va extinde programul de subvenționare a dobânzilor la credite pentru agricultori și se vor întreprinde și alte măsuri de revendicare a situației în folosul agricultorilor.

Secția Administrație Publică, Probleme de Secretariat și Protocol

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here