Astăzi, 11 august, cu vizită de lucru, în raionul Hînceşti, a fost Ministrul, Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului, dl Ion PERJU.
Vizita a demarat cu întrevederea domnului ministru şi conducerea raionului Hînceşti în frunte cu dl Dumitru CORNEI, vicepreședinte pe probleme în agricultură şi Deputatul în Parlamentul Republicii Moldova, dl Ghenadie BUZA. În cadrul întrevederii s-au purtat discuţii pe marginea celor mai stringente probleme cu care se confruntă, la moment, domeniul agricol din raionul Hînceşti. S-a convenit că chestiunea cea mai stringentă şi dureroasă pentru agricultorii hînceşteni este seceta şi daunele care au compromis culturile de gradul I și II, dar şi culturile multianuale.
În agenda ministrului a urmat întrunirea cu agenţii economici din domeniul menţionat în sediul Casei de Cultură Raionale.
Inițial ministrul a discutat despre situația în sectorul agricol din regiune, iar ulterior oficialul s-a deplasat pe traseu, unde s-au reunit agricultorii. Toţi au venit să ceară identificarea unor soluţii în aceste momente dificile cu care se luptă agricultura din raionul Hînceşti, dar şi din alte raioane ale Republicii Moldova.
În după amiaza zilei de astăzi, ministrul a vizitat complexul agroindustrial din Fîrladeni, raionul Hîncești, unde se desfășoară activități în mai multe domenii economice.
Producătorul deține o moară de grâu, o fabrică de paste făinoase, o fabrică de prelucrare a deșeurilor cu captarea biogazului, dar și o fermă de bovine. Un complex zootehnic unde sunt crescute circa 4 000 de bovine.
Seceta hidrologică din acest an afectează toate subsectoarele agricole. Producătorii din sectorul zootehnic în această perioadă sunt preocupați de hrana pentru bovine și proviziile pentru iarnă. În acest context, dl Ion PERJU a vizitat complexul zootehnic din Fîrladeni, pentru a discuta despre provocările cu care se confruntă. Producătorul a început colectarea furajelor, așteptările sunt optimiste.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here