Cea de-a XIX-a ediție a Expoziției naționale ”Fabricat în Moldova” 2020, cu genericul Acasă! Autentic! Autohton! și-a deschis larg ușile pentru vizitatori, în cadrul unei ceremonii oficiale, la care au participat membri ai Guvernului Republicii Moldova; Secretari de Stat; Ambasadori Acreditați în Moldova; peste 150 de membri ai delegațiilor din 15 țări, etc.

Totodată, expoziția a fost vizitată de delegații din 15 state: România, Federația Rusă, Italia, Ucraina, Ungaria, Belarus, China, Turcia, Marea Britanie, Emiratele Arabe Saudite, Canada, Finlanda, Georgia, etc.

Fabricat în Moldova” este evenimentul de augur cu care debutează programul fiecărui an expozițional în Republica Moldova.
Scopul principal al expoziției este de a susține producătorii autohtoni, promova produsele competitive pe piața internă și externă, atrage investiții, intensifica dialogul public-privat.

Potrivit președintelui Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova Sergiu HAREA, la ediția curentă au participat peste 460 de producători, precum și 19 standuri colective: UTA Găgăuzia și alte 18 consilii raionale.
Produs de Hîncești a fost prezent și în acest an, cu susținerea financiară oferită de către Consiliul raional Hîncești, cu următorii producători: SA “Romaniţa”, Î.I. „Onuta Adrian”, GȚ „Tronciu Nicolae”, SRL ”Rusale Paste”, SRL “Aprional – Grup”, SRL „Creolab” AO ”Dancu – Tabita”, ÎI „Arabov Nadejda”, meșterii populari Galanciuc Natalia și Vasilița Olga.
Agenţii economici prezenți la eveniment au expus produsele sale, dar au şi promovat imaginea raionului Hînceşti. Sperăm, ca pentru anul viitor numărul agenților economici și meșterilor populari din raionul Hîncești dornici să participle la expoziție, să se măreasca cît si varietatea produselor inedite.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here