Astăzi, 25 noiembrie 2019, a avut loc prima ședința operativă cu șefii de direcții și funcționarii aparatului președintelui, condusă de dl Iurie LEVINSCHI, Președintele raionului Hîncești, ales în funcție la data de 19 noiembrie curent.
În debutul ședinței dl Iurie LEVINSCHI a prezentat vicepreședinților raionului dnei Olesea BRÎNZĂ, vicepreședinte pe probleme sociale, dlui Alexandru BOTNARI, vicepreședinte pe probleme economice, dlui Dumitru CORNEI, vicepreședinte pe probleme agricole și alimentare, componența nominală a șefilor de direcții, secții, servicii și a funcționarilor din aparatul președintelui.
Dl Dumitru CORNEI, vicepreşedintele raionului, a informat despre măsurile întreprinse pentru combaterea și prevenirea răspândirii Pestei Porcine Africane în raion, focarul căreia se află în com. Sărata Galbenă. Situația la moment se află sub monitorizare și se ține la control de structurile responsabile. Apoi a anunțat că la data de 29 noiembrie 2019, ora 11.00 în incinta Casei de Cultură Hîncești, va avea loc activitatea festivă consacratîă Zilei agricultorului și lucrătorului din industria prelucrătoare.
Dna Valentina TONU, șef Direcția Învățământ, a vorbit despre monitorizarea regimului termic in instituțiile educaționale și a informat despre măsurile întreprinse în lichidarea neconformităților la unele instituții preșcolare și educaționale din raion, despre vizita de lucru la Ministerul Educației, Culturii și Cercetării și despre procesul de instruire a cadrelor didactice.
Dna Galina ERHAN, şef DGF, a anunțat despre procedura de totalizare a Rapoartelor financiare și pregătirea Raportului final pentru prezentare Ministerului de Finanțe, despre necesitatea urgentării elaborării Proiectului de Buget pentru anul 2020, despre asigurarea regimului termic în instituțiile subordonate Consiliului raional și despre asigurarea cheltuielilor de personal pentru următoarele luni de activitate.
Dna Tamara CĂLUGĂRU, şef Direcţia ASPF, a informat despre activitatea Consiliului Național de Acreditare în raion și problemele identificate care necesită de a fi lichidate. Numărul beneficiarilor de plăți sociale pentru perioada rece a anului a crescut considerabil. Cu AO ”Concordia” s-a încheiai acord de colaborare în privința măririi numărului de beneficiari a Azilului de bătrîni din com. Lăpușna contra plată. Tot în acest context se lucrează asupra modificîării Regulamentului de activitate a Azilului de bătrâni din comuna Sărata Galbenă.
Dna Maria RAȘCU, șef Secția CGD, a informat despre mersul lucrărilor de reparații la obiectele de menire socială din raion și solicitările de recepție a lucrărilor la unele obiecte finisate.
Dl Petru CIUBOTARU, șeful Spitalului Raional Hîncești și dna Natalia SAHAROV, șef-interimar IMSP CS Hîncești, au informat despre situația în sectorul medical: vaccinarea persoanelor împotriva gripei, donarea de sânge gratuită și benevolă și lichidarea problemelor Centrului de Sănătate Mintală.
În ședință s-au pus în discuție și alte chestiuni și evenimente.
Secţia Administraţie Publică, Probleme de Secretariat şi Protocol

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here