Să sărbătorim împreună Ziua Cooperării Europene 2019!

În fiecare an, în data de 21 septembrie și zilele premăgătoare și următoare, Programele de Cooperare Teritorială Europeană din Europa, sărbătoresc Ziua Cooperării Europene sub motto-ul “La granite, ne dezvoltăm împreună”!
Fiecare comunitate în Europa sărbătorește realizările cooperării teritoriale din regiunea sa prin diferite acțiuni de inspirație, subliniind cât de mult s-au obținut până acum: proiecte remarcabile care creează legături valoroase între teritorii și oameni, contribuind la asigurarea faptului că frontierele nu reprezintă bariere, apropiindu-i pe europeni, ajutând la rezolvarea problemelor comune și încurajând munca strategică în direcția unor obiective comune.

În acest context, Consiliul raional Hîncești a decis să sărbătoreasca acest eveniment într-un mod inedit. Pe teritoriul Complexului ”Manuc Bey”, specialistii Direcției Economie și Cooperare Transfrontalieră, specialisti ai Aparatului Președintelui, în frunte cu dna Vera Patrașcu, vicepreședinte al raionului Hîncești, specialiștii, lucrătorii din cadrul Instituției Publice Centrul Raional de Cultură Conacul Manuc Bey, alaturi de dna Irina Talmaci, director al Instituției, angajații Bibliotecii raionale ”Antonie Plămădeală”, profesori, elevi ai Colegiului de Construcții Hîncești au venit să planteze flori de toamnă pe teritoriul Complexului. S-a menționat că aceste zile vin să reaminteasca de valoarea, păstrarea și promovarea patrimoniului reabilitat cu ajutorul Uniunii Europene.
Toti cei prezenti au beneficiat de chipiuri, carnetele, pixuri cu logo-ul dedicat Zilei Cooperării Europene.

Celebrarea Zilei Cooperării Europene a urmat prin activitățile din zilele premăgătoare și următoare. Astfel, specialistii Direcției Economie și Cooperare Transfrontalieră a Consiliului raional Hîncești a vizitat, la data de 25 septembrie și explicat semnificația acestei sărbători elevilor din clasa a – IX- a, a GM ”Mihail Viteazul” din municipiul Hîncești, în incinta căruia se află Centrul de Excelență care a fost reparat și dotat cu mobilier grație fondurilor europene. Copiii au aflat despre mai multe proiecte implementate în raionul Hîncești cu finanțare europeană, dar și au primit materile promoționale cu logo-ul, printat, dedicat Zilei Cooperării Europene.

În ziua următoare, 26 septembrie, în vederea marcării Săptămânei Europenii a Sportului, elevii Școlii de Arte ”Timotei Bătrînu” din municipiul Hîncești, conduși de către dna profesoară, Nadejda Martîniuc au organizat Ziua Dansului. Totodată, dat fiind faptul că celebrăm, în paralel, Ziua Cooperării Europene, dansatorii au primit chipiuri cu logo-ul Zilei Cooperării Europene.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here