O întrevedere a Președintelui Raionului Hîncești, domnul Anatolie CHETRARU, cu o delegație a Fundației AFAS din Regatul Țărilor de Jos, avut loc astăzi, 07 mai 2019.
În perioada lunii aprilie 2019, Fundația AFAS în parteneriat cu IMSP Spitalul Raional Hîncești au derulat proiectul „Alimentația cu gaze medicale și sistemul vacuum de aspirație”.

Proiectul este implementat de către Fundația Stichting Werkgroep Urgenta și finanțat de Fundația AFAS din Olanda, o organizație donatoare. Costul proiectului este de 109000 euro, proiect ce se finalizează pe data de 10 mai 2019.

La sfârșitul lunii aprilie, un grup de 8 voluntari au instalat sistemul de gaze medicale în incinta IMSP Spitalul Raional Hîncești. Beneficiarii finali acestor investiții din cadrul Spitalului sunt pacienții din mai multe raioane, Hîncești, Cimișlia, Leova.

Președintele raionului Hîncești, dl Anatolie CHETRARU a menționat importanța contribuțiilor organizațiilor donatoare din Regatul Țărilor de Jos în dezvoltarea serviciilor de menire sociale din raion, cum au fost contribuția Fundației JANIVO, Olanda la reparația Azilului de bătrâni (blocul B) din com.Sărata-Galbenă, contribuția la reparația Centrului de Zi pentru copii cu dizabilități multiple și severe „Pasărea Albastră”, precum și mijlocul de transport adaptat donat Centrului de Zi pentru copii cu dizabilități multiple și severe „Pasărea Albastră”. Datorită transportului dat, este posibilă deplasarea zilnică a copiilor din localitățile raionului la Centru pentru participarea la activitățile speciale pentru acest grup de persoane. O contribuție importantă prin investițiile făcute în sfera sănătății, învățământului din raionul Hînceşti este și Fundaţia de Caritate „Joop naar Albanie/Moldavie” din Olanda, fundație ce prin intermediul voluntarilor donatori au contribuit la reparația căminului de fete a Colegiului de Construcții din or. Hîncești, reparația Azilului de bătrâni din com.Sărata-Galbenă.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here