În perioada 30 ianuarie- 03 februerie 2019, la C.I.E ”MOLDEXPO” a avut loc Expoziția națională “FABRICAT ÎN MOLDOVA”, ediția a XVIII-a, organizată, de către Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova, sub egida Guvernului RM.

Consiliul raional Hîncești s-a numărat printre cele 21 standuri colective și anume ale: UTA Găgăuzia, standul regiunii transnistrene și alte 19 consilii raionale precum: Anenii Noi, Cahul, Călărași, Criuleni, Cimișlia, Dubăsari, Edineț, Fălești, Florești, Glodeni, Ialoveni, Leova, Nisporeni, Râșcani, Rezina, Orhei, Ungheni, Stefan-Voda.

La lansarea evenimentului de deschidere au fost prezenți: Sergiu HAREA, președintele CCI a RM; reprezentanți ai Guvernului Republicii Moldova; Peter MIHALKO, șeful Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova; Mihai COSTEL, vice-primarul județului Brașov; Adrian – Ioan VEȘTEA, președintele Consiliului Județean Brașov, Anatol COICA, președintele Consiliului de Afaceri Federația Rusă – Republica Moldova, delegații din România (Maramureș, Iași, Vaslui, Prahova, Brașov), Federația Rusă, Letonia, Belgia, Italia etc.
S-a menționat că „Fabricat în Moldova este cea mai bună platformă de promovare a produselor autohtone, de cercetare a noilor încercări, punerea în evidență a nivelului de competitivitate a companiilor naţionale și majorarea cererii de consum a produselor noastre! Sloganul ediției curente a devenit „Acasă. Autentic. Autohton.”

Totodată, președintele CCI a RM a menționat că expoziția din acest an ocupă o suprafață de 4680 m2 și întrunește 450 agenți economici din diferite ramuri ale economiei naționale: industria alimentară, ramura vitivinicolă, industria mobilei, industria ușoară, utilaje, tehnică și aparataje, instituții de cercetări științifice, meșteri populari. De asemenea, vizitatorii au întâlnit 50 de participanți noi la expoziție din toate domeniile. Au fost prezentate Ca și în edițiile anterioare, expoziția a găzduit un program amplu de afaceri în cadrul căruia sunt abordate subiecte de o mare actualitate atât pentru consumatori, cât și pentru producători. În acest sens au fost organizate diverse mese rotunde, forumuri prezentări de companii și produse, seminare, conferințe pe teme de interes în sfera cooperării comercial- economice.

Conceptul evenimentului urmărește unificarea forțelor reprezentanților administrației publice, comunității de afaceri și organizațiilor obștești în vederea susținerii fabricării produselor autohtone, punerii în evidență a nivelului de competitivitate a acestora și majorării cererii de consum a produselor naționale.

Pe parcursul anilor “FABRICAT ÎN MOLDOVA” a devenit o platformă de creare a condițiilor favorabile pentru susținerea producătorului autohton și de promovare a imaginii Republicii Moldova.”

Consiliul raional Hînceşti a oferit posibilitatea şi a finanţat participarea producătorilor locali, meșteri populari doritori de a-şi expune produsele sale în cadrul acestui eveniment. Prin urmare, agenţii economici din raionul Hînceşti, care au participat sub genericul “Produs de Hînceşti”, au fost: SA “Romaniţa”, SRL „Starline, I.I. „Onuta Adrian”, GȚ „Tronciu Nicolae”, SRL „ Valnisetru”, SRL „Chinchilla Farm”,SRL ”Rusale Paste”, SRL “Aprional – Grup”, SRL “Cioara” AO ”Dancu – Tabita”, GȚ ”Catană Ion”, meșterul popular Galanciuc Natalia și mai nou au participat meșterul popular Musteață Gheorghe și Vasilița Olga. Agenţii economici numiți mai sus au prezentat produsele sale, dar au şi promovat imaginea raionului Hînceşti.
Sperăm, ca pentru anul viitor numărul agenților economici și meșterilor populari din raionul Hîncești dornici să participle la expoziție, să se măreasca cît si varietatea produselor inedite.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here