În Republica Moldova este marcată astăzi Ziua Drapelului de Stat, sărbătorită în fiecare an pe 27 aprilie.
Ziua Drapelului de Stat a fost instituită de Parlamentul de la Chișinău la 23 aprilie 2010. Tricolorul a fost desemnat oficial drapel de stat exact la data de 27 aprilie 1990 de către deputații primului Parlament, fiind arborat în aceeași zi pe clădirea forului legislativ.
Cele trei culori ale stindardului național – roșu, galben și albastru – reprezintă atât trecutul glorios al poporului nostru, tradiţiile şi istoria, cât și aspirațiile de integrare europeană a Republicii Moldova.
Drapelul de Stat al Republicii Moldova este un simbol oficial major al suveranităţii şi independenţei Republicii Moldova. Drapelul de Stat reprezintă o pânză dreptunghiulară, cu proporţia dintre înălţimea şi lungimea pânzei de 1:2, tripartită vertical egal, începând de la lance în culorile albastru, galben şi roşu, şi având în mijlocul câmpului galben imaginea Stemei de Stat a Republicii Moldova, a cărei lăţime constituie 1/5 din lungimea drapelului.
Tricolorul este un simbol care ne unește și ne ține împreună ca popor, și care reflectă aspirațiile noastre spre libertate și democrație.
Drapelul Republicii Moldova să îl purtăm mereu în suflet şi această Sărbătoare să ne facă pe toţi mai solidari cu valorile noastre comune: interesul național, libertatea, egalitatea, colaborarea reciproc avantajoasă şi pacea, valori indispensabile într-o societate responsabilă.
Sus Tricolorul !

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here