ODIMM anunță inițierea unui proces de adaptare a acordurilor-cadru semnate cu băncile comerciale. În acest scop, sunt organizate sesiuni de instruire a ofițerilor de credit din cadrul băncilor partenere.
În cadrul sesiunilor sunt explicate avantajele oferite tuturor părților implicate în proces, condițiile de garantare, procesul de solicitare, monitorizare și executare a garanțiilor financiare.
ÎMM-le ce au înregistrat orice diminuare a veniturilor din vânzări în primele 9 luni ale anului 2020 față de aceeași perioadă a anului anterior, pot beneficia de credite pentru mijloace circulante garantate de stat în proporție de până la 80%, cu scutirea de plată a comisionului de garantare până la 31.12.2021.
De asemenea, întreprinderile care apelează la împrumuturi investiționale pot beneficia de garanții cu o valoare de maxim 5 mln. lei, care acoperă până la 80% din credit, iar suma maximă a creditului nu va fi limitată.
Pentru a vizualiza întreaga listă a băncilor care acordă credite garantate de stat precum și detalii privind produsele de garantare active accesați linkul: https://odimm.md/ro/presa/comunicate-de-presa/4853-instrumentul-de-garantare-a-creditelor-pentru-imm-le-afectate-de-criza-pandemica-mai-accesibil .
Pentru mai multe detalii sau neclarități contactați Direcția Economie și Cooperare Transfrontalieră în cadrul Consiliului Raional Hîncești la telefoanele : (0296) 2 29 94 sau (0296) 2 29 93 sau la adresa de e-mail economie@hincești.md.

Sursa: odimm.md

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here