Astăzi, 24 august 2020, în sala de şedinţe “Constantin Stere” a Consiliului Raional Hînceşti, s-a desfăşurat întrunirea administraţiei raionului Hînceşti cu primarii unităţilor administrativ-teritoriale.
Domnul Preşedinte a salutat primarii şi invitaţii şi a menţionat că motivul desfăşurării şedinţei este redeschiderea Instituţiilor educaţionale preşcolare şi şcolare.
În acest sens, la şedinţă au fost prezenţi dna Valentina TONU, şef Direcţia Învăţământ, dna Tamara PASCARU, şef, Centrul Sănătate Publică Hînceşti, dl Gheorghe NOFIT, șef-adjunct, Direcția Teritorială pentru Siguranța Alimentelor Hîncești, alţi actori implicaţi în chestiunea menţionată.
Dna Tamara Pascaru a comunicat şi accentuat că în conformitate cu Hotărârea nr. 26 din 21 august 2020 a Comisiei Naţionale Extraordinare de Sănătate Publică se relansează procesul educațional în cadrul tuturor instituțiilor de învățământ, începând cu data de 01 septembrie 2020, în cazul corespunderii condițiilor de desfășurare a activității instituției conform prevederilor Instrucțiunii privind măsurile de protecție care trebuie aplicate pentru organizarea activității instituțiilor de învățământ publice și private în contextul epidemiologic al COVID-19. Activitatea instituției de învățământ va fi reluată în baza deciziei fondatorului.
La fel, a prezentat invitaţilor situaţia curentă din raionul Hînceşti în ceia ce priveste raspândirea virusului COVID-19.
Dna Valentina Tonu a reamintit aleşilor locali de nivelul I despre importaţa subiectului şi responsabilitatea care se pune în sarcina acestora, printre care se numără asigurarea instituţiilor cu dezifectanţi, combustibil pentru transportarea elevilor şi respectarea prevederilor indicate în Hotărîrea Comisiei naționale extraordinare de sănătate publică (CNESP).
Respectiv, la final, vicepreşedintele raionului Hînceşti, dl Vasile SECU a anunţat despre lansarea de către Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului a unui nou concurs pentru proiecte de dezvoltare regională, ce vor fi finanțate din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională (FNDR), în perioada 2021-2023 şi a îndemnat primarii să aplice în calitate de Aplicant sau Beneficiari, dar să respecte principiul regionalizării.

Secția Administrație Publică, Probleme de Secretariat și Protocol

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here