Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului a lansat un nou concurs pentru proiecte de dezvoltare regională (ediția a IV-a), ce vor fi finanțate din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională (FNDR), în perioada anilor 2021-2023.
Eligibili pentru finanțare sunt autoritățile publice locale de nivelul I și II, instituțiile naționale de drept public și privat (ministerele, agențiile, organizațiile non-guvernamentale). Concursul are scopul de a stimula inițiativele ce contribuie la implementarea politicii de dezvoltare regională și este orientat pentru realizarea a trei priorități: competitivitate economică; dezvoltare urbană și infrastructură regională.
Valoarea minimă a proiectelor eligibile este de 5 milioane de lei, iar valoarea maximă – până la 50 mln de lei. Bugetul total estimat pentru realizarea proiectelor constituie circa 660 mln de lei.
Concursul se desfășoară în perioada 10 august 2020 – 1 martie 2021. Beneficiarii eligibili pot depune notele conceptuale de proiecte în termen de 45 de zile calendaristice din data lansării oficiale a concursului, iar cererile complete de finanțare vor fi depuse în termen de 120 de zile calendaristice de la data publicării oficiale a listelor Notelor Conceptuale selectate.
Concursul va fi organizat prin intermediul a două apeluri: competitiv și pe bază de listă a proiectelor regionale prioritare, fiecare din ele conținând criterii specifice de selectare. Factorul esențial constă în aceea ca, în final, ele să contribuie la dezvoltarea social-economică a regiunilor.
În perioada următoare, MADRM împreună cu ADR vor desfășura evenimente de informare cu referire la dosarul de documente necesare, modul de aplicare la concurs, condițiile de eligibilitate, perioada de depunere a notelor conceptuale, etc. Cei interesați sunt îndemnați să urmărească paginile web: www.madrm.md, www.adrcenntru.md , iar Consiliul Raional Hîncești, prin intermediul site-ului www.hincesti.md se va strădui, pe parcurs, să vă țină la curent cu evoluțiile la acest subiect.

Direcția Economie și Cooperare Transfrontalieră a CR Hîncești

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here