La data de 20 iulie 2020, dl Iurie LEVINSCHI, președintele raionului, a petrecut ședința operativă cu șefii de direcții și funcționarii aparatului președintelui.
În ședință au fost puse în discuție diverse chestiuni și probleme importante, indispensabile în activitatea de zi cu zi a direcțiilor și secțiilor Consiliului raional.
Dl Iurie LEVINSCHI, președintele raionului, a vorbit despre vizita de lucru în raion, la data de 15 iulie 2020, a domnului Igor DODON, Președintele Republicii Moldova. În cadrul întrevederii delegația președintelui țării a vizitat Complexul istorico-arhitectural Conacul Manuc Bey din mun. Hîncești, Spitalul raional Hîncești, întreprinderile agenților economici: S.R.L. „Tehnostel Car”. S.R.L. „CRIS COLLECTION”, AO Dancu Tabita; a depus flori la Memorialul din s.Rusca și Memorialul „Victoria” din s. Leușeni și a menționat cu distincție de stat „Ordinul Republicii” veteranul Marelui Război pentru Apărarea Patriei, Cozma VORNICU din s. Sărăteni, com.Cotul Morii.
Despre situația epidemiologică din raion, privind răspândirea virusului de tip nou, COVID-2019, a informat dl Petru CIUBOTARU, directorul Spitalului Raional Hîncești și dna Natalia SAHAROV, șef-interimar, CMF Hîncești.
Dl Vasile SECU, vicepreședinte pe probleme economice, a menționat cele mai importante chestiuni la zi: activitatea de aprovizionare cu apă din râul Nîrnova în colaborare cu ONG Salubritate-Apă-Europa; ședințe ale Comisiei gestionarea patrimoniului și Comisiei gestionarea locuințelor sociale – identificate problemele și soluții de ameliorare a situației; activitate de elaborare a Strategiei socio-economice a raionului Hîncești și a schițat sarcinile direcției pentru săptămâna dată.
Dna Olesea BRÎNZĂ, vicepreședinte pe probleme sociale, a organizat vizita dlui Igor DODON, Președinte al Republicii Moldova; a fost în vizită de lucru în teritoriul raionului și a relatat problemele sociale ale cetățenilor, soluționate prin măsurile întreprinse în colaborare cu Direcția Asistență Socială și Protecția Familiei.
Dna Valentina TONU, șef, Direcția Învățământ Hîncești, a relatat despre cele șapte scenarii după care se vor putea redeschide instituțiile de învățământ începând cu 1 septembrie 2020.
Dna Elena MORARU TOMA, Secretarul Consiliului raional, a solicitat prezentarea în prealabil a proiectelor de decizii în format electronic.
Șefii direcțiilor și secțiilor: finanțe, asistență socială, cultură, construcții, gospodărie comunală și drumuri au informat despre activitățile din săptămâna trecută și au trasat obiectivele ce trebuie atinse în săptămâna curentă.
La finalul ședinței, cu ocazia zilei de naștere, a fost onorată dna Valentina TONU, șef, Direcția Învățământ Hîncești și au fost înmânate opt Diplome de Onoare din partea Președintelui Republicii Moldova, și anume:
Elena MORARU TOMA, secretarul Consiliului raional Hîncești,
Maria RAȘCU, șef , Secția Construcții, Gospodărie Comunală și Drumuri,
Tamara CĂLUGĂRU, șef, Direcția Asistență Socială și Protecția Familiei,
Galina ERHAN, șef, Direcția Generală Finanțe,
Mariana JECHIU, șef, Direcția Deservire Fiscală Hîncești,
Feodora PISARENCO, secretarul CL Obileni,
Vasile MORARU, șef, Inspecția pentru Protecția Mediului Hîncești,
Valeria DÎRU, specialist principal, primăria municipiului Hîncești.

Secția Administrație Publică, Probleme de Secretariat și Protocol

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here