La data de 16 decembrie, dl Iurie LEVINSCHI, președintele raionului, a petrecut ședința operativă cu șefii de direcții și funcționarii aparatului președintelui.
În debutul ședinței dl Dumitru CORNEI, vicepreşedintele raionului, a abordat subiectul monitorizării permanente a Pestei Porcine Africane, focarul căreia se află în com. Sărata Galbenă.
Dna Olesea BRÎNZĂ, vicepreședinte pe probleme sociale, a informat despre vizita în s. Logănești la o familie cu patru copii minori, care în urma unui incendiu devastator a rămas fără casă și a comunicat despre măsurile întreprinse, împreună cu administrația primăriei, ca familia să aibă adăpost pe timp de iarnă.
Dl Alexandru BOTNARI, vicepreședinte pe probleme economice, a informat că în acest weekend IP Centrul Raional de Cultură Conacul Manuc Bey a fost gazda unui eveniment de promovare a produselor autohtone precum și valorificarea potențialului turistic al Complexului Manuc Bey – „Târg la Palat – Produs de Hîncești”.
Dna Valentina TONU, șef Direcția Învățământ, a comunicat despre activitățile instructiv-educative petrecute cu profesorii și managerii instituțiilor, monitorizarea procesului instructiv-educativ in instituții și asigurarea regimului termic.
Dna Galina ERHAN, şef DGF, a anunțat despre desfășurarea audierilor publice cu privire la proiectul bugetului raional pentru anul 2020, preconizat pentru data de 18 decembrie 2019, ora 13.00.
Dna Tamara CĂLUGĂRU, şef Direcţia ASPF, a informat despre vizita partenerilor din Norvegia, care curează Serviciul de îngrijiri paleative la domiciliu, despre achitarea tuturor plăților sociale și problemele familiei socialment-vulnerabile din s. Pogănești, monitorizată permanent de către asistentul social și APL de nivelul I.
Dl Petru CIUBOTARU, șeful Spitalului Raional Hîncești, a anunțat despre vizita la Spitalul Raional a dnei Viorica DUMBRĂVEANU, ministru al Sănătății, Muncii și Protecției Sociale și despre necesitatea urgentării reparației Blocului Alimentar.
La final, dl Iurie LEVINSCHI, președintele raionului, a comunicat că ședința Consiliului raional va avea loc la data de 24 decembrie 2019, iar ședințele comisiilor de specilitate vor avea loc la data de 19 și 20 decembrie.
În ședință s-au pus în discuție și alte chestiuni și evenimente.

Secţia Administraţie Publică, Probleme de Secretariat şi Protocol

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here